В Ірпені відкрили молодіжний простір Ko_Laba

В Ірпені відкрили молодіжний простір Ko_Laba

В Ірпені відбулося відкриття молодіжного простору Ko_Laba. Проєкт, реалізований за майже чотири місяці, створює комфортні умови для розвитку талантів, навчання та спілкування молоді. Простір облаштований сучасною технікою та меблями, а також пропонує освоєння цифрових технологій, культурне дозвілля та сучасну бібліотеку. 

Про це КВ дізналася із повідомлення першого заступника голови Ірпінської міської громади Андрія Кравчука в Facebook. 

“В Ірпені відбулось офіційне відкриття молодіжного простору «Ko_Laba». Це стало можливим завдяки тісній співпраці Ірпінської міської ради, ГО “ГоГлобал”, Молодіжного парламенту Ірпеня у партнерстві з Дитячим фондом ООН UNICEF за підтримки Німецького банку розвитку KfW і Посольства Німеччини”, – йдеться у дописі. За словами заступника мера, у співпраці упродовж майже чотирьох місяців здійснювалася масштабна робота з реалізації проєкту молодіжного простору. 

“Завдяки злагодженій роботі команди нам вдалось створити відкритий концептуальний простір, де молодь Ірпеня зможе з користю проводити час, розвивати свої таланти та спілкуватися з однодумцями. Оновлене приміщення повністю облаштоване комфортними меблями та сучасною технікою, що створює сприятливі умови для продуктивного навчання, цікавого дозвілля та творчого розвитку молоді”, – говорить Кравчук. 

Молодіжний простір Ko_Laba – це місце, де юні жителі Ірпеня зможуть освоїти цифрові технології: 3D-друк, лазерну різку, робототехніку, розвинути навички комунікації, критичного мислення та командної роботи. А ще – втілювати свої ідеї в життя та реалізовувати суспільно-корисні ініціативи, відвідувати лекції, тренінги, дебати та культурні заходи, а також просто відпочивати, спілкуватися та знаходити нових друзів. 

Зауважено, що у просторі передбачена власна бібліотека з сучасною літературою, актуальними та корисними книгами. Організацію дозвілля у молодіжному просторі здійснюватимуть спеціально підготовлені тьютори, які пройшли відповідне навчання.

“Відкриття Ko_Laba – це знакова подія та інвестиція в майбутнє Ірпеня і його молоді. Це місце стане справжнім магнітом для талановитих та амбітних людей, де вони зможуть не лише цікаво та корисно провести час, але й отримати знання, навички та досвід, необхідні для успішного майбутнього. Щиро вдячний нашим партнерам – ГО “ГоГлобал”, Дитячому фонду ООН UNICEF та Посольству Німеччини за підтримку, плідну співпрацю та реалізацію проєкту. Окремо хочу подякувати представникам Молодіжного парламенту Ірпеня, президентці МПІ Олександрі Ільніцькій та співзасновниці МПІ Аліні Савенок за ініціативність, допомогу у втіленні проєкту та постійну комунікацію з партнерами. Завдяки спільним зусиллям нам вдалося створити унікальний простір, який стане потужним драйвером для розвитку молоді Ірпеня”, – підкреслив Кравчук.

Нагадаємо, що в Ірпені, 18 червня, відбулося  урочисте відкриття першого молодіжного простору Ko_Laba за адресою: вул. Матвія Донцова, 15. Ko_Laba стане інноваційним майданчиком для розвитку молоді за напрямком ESTEAM-освіти. У цьому просторі молодь зможе вивчати сучасні технології, спробувати себе в робототехніці та віртуальній реальності.

Читайте: У Ірпені відремонтували молодіжний простір “Ko_Laba”

Фото: Facebook

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4