В Ірпені встановили літературні поштомати

В Ірпені встановили літературні поштомати

В Ірпінській громаді активно розвивають концепцію “Ірпінь – столиця української літератури”. У межах цієї концепції “Нова пошта” встановила нові поштомати, прикрашені цитатами відомих українських письменників. Це дозволяє мешканцям та гостям Ірпеня не лише зручно отримувати посилки, а й занурюватися у світ української літератури. Поштомати працюють автономно та доступні за кількома адресами в місті.

Про це КВ дізналася із повідомлення голови Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка у Facebook.  

Зауважено, що на кожному поштоматі представлені цитати відомих українських письменників — Григорія Сковороди, Лесі Українки, Тараса Шевченка. А також є стилізований поштомат з відомим казковим персонажем Незнайком Миколи Носова. Кожен із цих поштоматів — не лише точка видачі посилок, а й потужний інструмент для популяризації української літератури та заохочення до читання українського слова.

“Ірпінь завжди був столицею української літератури. Ці нові поштомати – не лише зручна послуга для містян, а й чудовий спосіб віддати належне нашим літераторам. Вони стають не лише пунктом отримання посилок, а й місцем, де кожен може зануритися у світ українського слова. Ініціатива “Нової пошти”, яку ми спільно з командою компанії вирішили реалізувати в Ірпені, доповнює ті літературні напрацювання, які реалізовує в Ірпінській громаді Товариство “ВІДВАЖНИХ” та інші місцеві компанії”, – зауважив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Територіальний менеджер поштоматів “Нова пошта” Валерій Забірко поділився деталями виникнення цієї ідеї.

“Взагалі, ця ідея виникла ще пів року тому у заступника голови Ірпеня. Ми підтримали цю ідею з метою популяризації українських письменників та з метою українізації суспільства. Важливо те, що ми в цьому напрямку будемо розвиватися. Ми хочемо встановлювати поштомати з цитатами інших письменників у різних містах, щоб якомога більше людей користувалися ними та читали українських письменників”,  – додав Забірко.

Поштомати з цитатами працюватимуть незалежно від наявності світла в місті, завдяки автономним акумуляторним батареям. Щоб скористатися цими поштовими станціями, достатньо мати мобільний інтернет у телефоні.

Скористатися новими поштоматами можна за такими адресами:

  • вул. Мечнікова, 118 (сквер Мами)
  • вул. Антонова, 1 (автовокзал)
  • парк Незнайка (зі сторони вул. Ярославської)
  • вул. Університетська (зупинка ЖК “Центральний”)
  • вул. Київська, 79 (модульне містечко “Ластівка”)
  • вул. Шевченка, 2-А (службова стоянка авто біля мерії)
  • вул. Центральна (біля залізничного вокзалу).

Нагадаємо, починаючи з 2020 року, в Ірпені щорічно вручається заснована Товариством “ВІДВАЖНИХ” найбільша в Україні за розміром преміального фонду (500 тис. гривень) всеукраїнська премія у галузі літератури “Літературна премія Ірпеня”.

Товариство “ВІДВАЖНИХ” активно підтримує культурне життя Ірпінської громади. Зокрема, компанія підтримала створення Літературного муралу “Нетаємна вечеря письменників”, ініціювала створення муралу з картиною Тараса Шевченка “Катерина”, а також встановила бронзову скульптуру “Спротив”, присвячену героям, що захищали місто. Засновники компанії Володимир Карплюк та Володимир Співак подарували Ірпінській громаді встановлений на Центральній площі міста пам’ятник Тарасу Шевченку.

У лютому 2024 року компанія започаткувала власний видавничий проєкт “Бібліотека “Слова Відважних”, в рамках якого презентувала повне видання збірки віршів видатного українського перекладача та поета Григорія Кочура “Інтинський зошит”.

Читайте: В Ірпені встановлять меморіальну дошку Василю Стусу

Фото: Facebook Карплюка

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4