Київський аналітичний центр “Клуб експертів” у рамках ініціативи, спрямованої на підтримку та розвиток виноробної галузі, 23 червня 2023 року провів другий дегустаційний семінар-презентацію. Подія присвячена представленню переможців та фіналістів VIІ-го Всеукраїнського Дегустаційного Конкурсу “Сорт і теруар. Мікровиноробство. Незламні”.
Про це KВ стало відомо з повідомлення “Клубу експертів”.
Цей захід, на думку організаторів, стане цікавою подією для всіх шанувальників вина, як експертів-сомельє, так і для рестораторів, представників рітейлу, медіаспільноти та простих споживачів.
На семінарі відвідувачі могли ознайомитись з продукцією провідних крафтових виробників українських вин та міцних напоїв, а також долучитись до платформи з обміну думками та ідеями між провідними експертами у сфері виноробства.
Засновник “Клубу експертів”, кандидат економічних наук Максим Уракін акцентував на важливості підтримки вітчизняних виробників вина та міцних напоїв.
“Наш захід не просто спрямований на розвиток культури споживання вина в Україні. Він також сприяє зростанню внутрішнього виробництва, допомогаючи економічному відродженню нашої країни. Кожна пляшка вина, вироблена в Україні, це крок до створення робочих місць, збільшення податкових надходжень та підвищення економічної стабільності”, – зазначив Максим Уракін.
Винні зразки на заході були представлені фіналістами VII-го Всеукраїнського Дегустаційного Конкурсу “Сорт і теруар. Мікровиноробство. Незламні” Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє, що дало відвідувачам можливість відчути багатий букет смаків, створених за допомогою традиційних методів виноробства і сучасних технологій.
Президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє Наталія Благополучна зазначила, що усі вина, представлені на заході, пройшли експертну оцінку за всіма критеріями, починаючи від аромату та смаку, до текстури, кольору та загальної гармонії.
Читайте: “Клуб експертів” проаналізував ключові макроекономічні тенденції в Україні та світі (відео)
На винному вечорі представлені наступні українські вина та міцні напої:
-
“Ігристе рожеве, 2019” від ТМ “46 Паралель”;
-
“Рислінг, 2022” від ТМ “Babchuk Winery”;
-
“Ркацителі орандж, 2020” від ТМ “Дрюківські вина”;
-
“Піно Нуар, 2021” від ТМ “Шато Піно”;
-
“Піно Нуар, 2020” від Георгія Самсонюка;
-
“Мерло, 2021” та “Каберне Совіньон, 2021” від ТМ “My Wine”, Едуарда Городецького;
-
“Вермут білий десертний” та “Запіканка медова, 40%” від ТМ “Винодел Винокур”;
-
“Чача Одеський Чорний, 2022, 42%” від ТМ “Винодел Винокур”;
-
Цвайгельт 2019 ТМ “Вина Ковача”;
-
Чорна перлина 2017 ТМ “Вина Ковача”;
-
“Яблуко, 42%” від ТМ “KALYUS WINERY”;
-
“Кальвадос, 42%” від Івана Горобця.
Партнерами заходу виступили Всеукраїнська асоціація виноробів і сомельє, Дім українського вина та Громадська спілка “Укрсадвинпром”, які активно підтримують активізацію вітчизняного виноробства і розширення його впливу на світовий ринок вина.
Читайте: Клуб експертів та Клуб експортерів проаналізували основні експортні ризики у 2023 році
Фото: з відкритих джерел