В КМДА з’явиться Департамент інспекційної роботи та благоустрою

В КМДА з'явиться Департамент інспекційної роботи та благоустрою

Київська міська рада (Київрада) прийняла рішення перейменувати Департамент міського благоустрою на Департамент інспекційної роботи та благоустрою. Дане рішення оголосили на засіданні Київради у четвер, 13 липня.


Про це, як передає KВ, йдеться в проєкті рішення Київської міської ради “Про оптимізацію діяльності деяких структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Змінити найменування Департаменту міського благоустрою КМДА на Департамент інспекційної роботи та благоустрою КМДА. Департамент повинен утримуватися за рахунок коштів столичного бюджету”, – йдеться в документі проєкту рішення.

Відомо, що його було затверджено на засіданні Київради 13.07.2023 року. Також, що проєкт рішення вносився на початку засідання як невідкладний.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно документу, одним з основних завдань Департаменту є здійснення контролю за станом благоустрою та утриманням території міста Києва, а також за дотриманням Правил благоустрою території столиці.

Також зазначається, що у структурі Департаменту утворюється інспекція з паркування та інспекція контролю за благоустроєм.

Крім того відомо, що при обговоренні в сесійній залі Андрій Вітренко (фракція “Слуга народу”) пропонував вписати, щоб кандидатуру директора департаменту перед призначенням меру погоджував депутатський корпус Київради.

“Департамент очолює директор, якого призначає на посаду і звільняється з посади Київський міський голова за погодженням із Київською міською радою”, – йдеться в пропозиції Андрія Вітренка.

Як раніше писала KВ, у травні Департамент міського благоустрою КМДА очолив Михайло Буділов. Відповідне розпорядження видав Київський міський голова.

Читайте: У Києві інспектори благоустрою виявили вже більше 19,4 тисяч порушень 

Фото: Київська міська рада 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4