В столиці підіб’ють підсумки хакатону «100 ідей для міст» в рамках Всеукраїнського саміту мерів

В столиці підіб'ють підсумки хакатону «100 ідей для міст» в рамках Всеукраїнського саміту мерів

У Києві 8 листопада підсумують  архітектурний хакатон «100 ідей для міст», що відбудеться в рамках Всеукраїнського саміту мерів. Волонтери розробили для хакатону 63 архітектурних проєкти, серед яких чимало проєктів соціальних закладів.

Про це КВ дізналася з публікації СЕО Товариства «ВІДВАЖНИХ» Володимира Карплюка у facebook.

За його словами, захід об’єднає представників місцевого самоврядування, бізнесу та громадських ініціатив для обговорення сучасних рішень у розвитку міст та громад. Однією з ключових тем стане роль підприємництва у процесах відновлення та розвитку міських просторів. У рамках підсумкової панелі виступить панель «Роль бізнесу у процесах відновлення громади». 

«Цей захід — чудова можливість для бізнесу, громади та влади об’єднати зусилля й напрацювати рішення, які принесуть реальні результати для наших міст. У межах Хакатону «100 ідей для міст» командами волонтерів розроблено 63 архітектурні проєкти, серед яких реабілітаційні центри, спортивні стадіони, школи, житло для внутрішньо переміщених осіб, арт-центри та багатофункціональні простори. Міста не можуть відновлюватися та розвиватися без активної участі підприємців. Саме бізнес часто впроваджує інновації та підтримує стратегічні проєкти у сферах інфраструктури, освіти та культури», — повідомив Володимир Карплюк. 

Орієнтовна вартість робіт із візуалізації цих проєктів для модернізації громад склала майже 3 млн грн. 

Спонсори заходу – група будівельних компаній Товариство «ВІДВАЖНИХ» та інвестиційна група «MOLODIST».

Хакатон «100 ідей для міст»  — це платформа для діалогу між владою, експертами та бізнесом, спрямована на пошук рішень для розвитку міст у непростих умовах. Учасники події матимуть змогу презентувати свої ідеї, обмінятися досвідом та визначити нові можливості для співпраці.

Участь у підсумковій панелі Хакатону «100 ідей для міст» можна взяти, зареєструвавшись за посиланням. Більш детальна інформація – на сайті IRS.

Нагадаємо, у травні 2024 року у Києві пройшов  другий Міжнародний Саміт міст і регіонів. 

Читайте: Київщину відвідали учасники Другого Міжнародного Саміту міст і регіонів

Фото: irsua

КиївВлада

Вероніка Злацька

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
09:00 Масштабного будівництва в столиці висотного житла фактично “під вікнами” башти №5 Київської фортеці може не відбутися завдяки старанням столичного адвоката Олександра Дядюка. Останній…
Ладо Гамсахурдія: “Грузію кремлю ніхто не подарує, крові ми не боїмося”
Ладо Гамсахурдія: “Грузію кремлю ніхто не подарує, крові ми не боїмося”
09:00 В цю суботу, 26 жовтня, в Грузії відбудуться вибори в парламент. Від результатів цих виборів залежить дуже багато, бо наразі Грузія перебуває під…
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Banner
QlU7mDx4