В Україні створять Фонд підтримки медіа – НСЖУ

В Україні створять Фонд підтримки медіа - НСЖУ

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) повідомила про створення Фонду підтримки українських медіа. Рішення ухвалив Секретаріат НСЖУ на своєму засіданні 8 липня.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби НСЖУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Викликана війною економічна криза є суттєвою загрозою для всіх медіа в Україні.  Спілка приділяє значну увагу гуманітарним питанням – допомозі журналістам, які в воєнний час опинилися в біді, скруті, залишилися без постійної роботи, втратили засоби до існування”, – зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

НСЖУ в квітні запропонувала державі створити Фонд підтримки медіа за зразком аналогів у європейських країнах, а також Українського культурного фонду. 

“Спілка розраховує, що держава могла б сприяти наповненню такого фонду з різних джерел, у тому числі за рахунок міжнародних грантів”, – зауважили  в НСЖУ.

Водночас Спілка журналістів, започатковуючи Фонд  підтримки українських медіа, масштабуватиме власний вплив на економічну стійкість українських медіа.

Учасники засідання Секретаріату НСЖУ запропонували, щоб фонд працював не лише з іноземними, а й із українськими донорами. Фонд регулярно публікуватиме інформацію про залучення та витрати коштів. Також він матиме власні грантові програми, спрямовані передусім на підтримку тих медіабізнесів, що мають сталу бізнес-модель та у перспективі стануть фінансово-незалежними.

За результатами обговорення Секретаріат підтримав ідею створення фонду, який матиме назву Фонд підтримки українських медіа (Ukrainian Media Support Fund).


Як інформувала KВ, різке падіння доходів і негативні наслідки війни призвели до того, що українська журналістика опинилася на межі виживання. Як свідчить опитування Національної спілки журналістів, третина ЗМІ відправили працівників у неоплачувані відпустки, а в 14% розглядають питання про закриття в найближчі півроку.


Читайте: До кінця року в Україні може закритися кожне сьоме ЗМІ – опитування НСЖУ


Фото: DW


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4