В Україні значно зросла кількість пожеж через газові пальники та генератори, – ДСНС

В Україні значно зросла кількість пожеж через газові пальники та генератори, - ДСНС

За перші 12 днів грудня поточного року в Україні майже на 100% зросла кількість пожеж, пов’язаних з порушеннями при експлуатації печей та теплоустановок. Зокрема, у Києві почастішала кількість пожеж, пов’язаних з використанням газових балонів та генераторів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ ДСНС України з посиланням на інформацію, надану пресофіцером ДСНС Олександром Хорунжим та повідомленням інспектора відділу роботи з об’єктами підвищеної небезпеки ЦЗД ГУ ДСНС у Києві Юрія Купрієнко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, а 11 місяців 2022 року по Україні виникло більше 75 тис. пожеж. Загинуло 1327 людей, у тому числі 31 дитина. 1435 людей отримали травми, з них 106 дітей. Найбільша причина – необережне поводження з вогнем. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Але ми зараз фіксуємо збільшення пожеж від порушення правил при влаштуванні та експлуатації електроустановок, в тому числі короткі замикання внаслідок перевантаження електромереж.”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у листопаді у порівнянні з жовтнем є збільшення на 10%.

“І порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей і теплогенеруючих агрегатів і установок — обігрівачі, печі, газові пальники. Збільшення на 83% у листопаді порівняно з жовтнем. Якщо взяти 12 днів грудня порівняно з 12 днями листопада, збільшення йде фактично на 100%”,- зауважив Олександр Хорунжий.

Причини, які викликають збільшення пожеж, не обходять і столицю.

“З настанням холодів та масовими відключеннями електроенергії у Києві збільшується кількість пожеж, які пов’язані з використанням туристичних балонів, газових балонів – 8 випадків, з них 6 без послідуючого горіння, а 2 призвели до пожеж. Також зафіксовано 3 випадки пожеж через займання генераторів. Частішають випадки пожеж, пов’язаних з неправильним використанням електромережі”, — повідомив Юрій Купрієнко. 

Нагадаємо, 10 грудня у Голосіївському районі столиці стався вибух на 13-му поверсі 24-х поверхового житлового будинку по вул. Паньківській, 20. Бійці ДСНС вивели з верхніх поверхів 10 жителів на безпечну відстань. Пожежу, яка сталася через коротке замикання електромережі та вибух акумулятора, ліквідували менше ніж за годину.

Читайте: У Києві внаслідок недотримання правил експлуатації газових балонів стався вибух в багатоповерхівці, постраждав чоловік 

Фото: ГУ ДСНС в Києві

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4