ВАКС відправив міністра агрополітики Сольського під варту

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід міністрові аграрної політики Миколі Сольському. Йому призначили тримання під вартою на 60 днів із можливістю вийти під заставу в понад 75 млн грн.

Про це, як стало відомо КВ, повідомила пресслужба НАБУ.

“ВАКС обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою чинному міністру, підозрюваному у заволодінні землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн. Альтернатива – застава у розмірі 75,7 млн грн.”, – йдеться у повідомленні.

Пресслужба не називає прізвище підозрюваного.

Як повідомляє “Громадське”, сторона обвинувачення клопотала про тримання під вартою з можливістю внесення застави у трохи більш як 200 млн грн. Це пояснювали різними ризиками, зокрема втечі. Мовляв, Сольський як батько трьох неповнолітніх дітей і як високопосадовець, який має закордонні відрядження, може вільно покинути Україну, розуміючи, що йому загрожує реальне покарання в межах цієї справи.

Натомість адвокат Назар Кульчицький наголосив, що такі ризики необґрунтовані. Мовляв, міністр регулярно здійснює закордонні поїздки та завжди повертається. Був випадок, коли він покинув кордон не для відрядження, і це було для лікування.

Щодо застави, сторона захисту наголошувала, що названа сума є «непідйомною» для Сольського. Мовляв, дані про доходи, які назвала прокурорка Анастасія Андронова, не відповідають дійсності.

Під час судового засідання були присутні низка людей, зокрема керівників громадських обʼєднань, які зголосилися взяти Сольського на поруки.

Як повідомляла КВ, вчора, 24 квітня, міністр аграрної політики Микола Сольський подав у відставку. До Верховної Ради надійшла відповідна заява.

Раніше, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило, що викрило Сольського на заволодінні державною землею на 291 млн гривень та спробі заволодіння землею ще на 190 млн гривень. За даними детективів, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори. За даними НАБУ, суть земельних оборудок полягала в тому, щоб наростити земельний банк приватного агрохолдинга.

Читайте: НАБУ викрило міністра аграрної політики Сольського на заволодінні державною землею

Фото: Громадське

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4