Вбивство Ірини Фаріон – юнаку з Дніпра повідомили про підозру

Вбивство Ірини Фаріон – юнаку з Дніпра повідомили про підозру

У справі вбивства громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон повідомлено про підозру 18-річному мешканцю Дніпра. Напередодні юнака затримали за місцем проживання.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 18-річному мешканцю м. Дніпра у вчиненні умисного вбивства громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України). Напередодні його затримано за місцем проживання”, – йдеться в повідомленні.

Прокурори погодили клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Наразі клопотання направлено до Галицького райсуду Львова, судове засідання з обрання запобіжного заходу підозрюваному має початися 26 липня о 13:00.

Зазначимо, 26 липня 2024 року у Львові Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко представив деталі проведеної операції по затриманню підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон.

На брифінгу повідомили, що підозрюваний винаймав житло у Львові через сервіс Booking, зокрема 9, 14 та 19 липня. Після прибуття він отримав посилку з одягом, у якому був помічений на камерах відеоспостереження, яку відправив сам собі з Дніпра. 

Виїхав зі Львова до Дніпра юнак 21 липня, через два дні після злочину, коли місто прощалося з Іриною Фаріон

Голова МВС Ігор Клименко інформував, що зброю, з якої вбито Фаріон, на даний момент не знайдено. Фігурант, за його словами, обмовився, що сховав пістолет.

За даними міністра Клименка, однією із наступних жертв міг бути нардеп Максим Бужанський.

Нагадаємо, у Львові ввечері 19 липня невідомий вистрілив у професорку Львівської політехніки, екснардепку Ірину Фаріон. Жінку госпіталізували з пораненням голови. Того ж дня пані Ірина померла у лікарні – у неї не витримало серце.

Читайте: Ірина Фаріон померла після збройного нападу у Львові

У неділю, 21 липня, Львів у  Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла прощався з Іриною Фаріон. Поховали її 22 липня на Личаківському кладовищі.

Читайте: У Львові попрощатися з Іриною Фаріон прийшли тисячі людей (фото, відео)

25 липня стало відомо, що у Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві.

Читайте: За підозрою у вбивстві Фаріон затримано 18-річного хлопця

Фото: ОГПУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4