Вчителів Києва змушують вночі чергувати біля шкільних укриттів, – нардеп

Вчителів Києва змушують вночі чергувати біля шкільних укриттів, - нардеп

Народний депутат Верховної Ради (ВР) Роман Грищук запевняє, що Департамент освіти і науки Київської міської державної адміністрації (КМДА) змушує директорів та вчителів чергувати в школах вночі біля шкільних укриттів для їх відкриття під час повітряної тривоги. 


Про це KВ стало відомо з допису на сторінці в Фейсбук народного депутата Верховної Ради Романа Грищука (фракція “Слуга народу”; 222 округ частина Солом’янського району). 


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Вчителі – не раби! Після трагічних подій в Києві з закритим укриттям зараз Департамент освіти змушує школи тримати відкритими укриття вночі. Це правильно. Укриття в школах не під час освітнього процесу мають бути доступними для всіх. Але!

Змушувати чергувати в школах вчителів – це пряма рабська праця. Вчителям за це додатково не платять. Просто примусове волонтерство. Це вже проходили з “Пунктами обігріву”, – написав Грищук. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Грищук зазначає, що не може вчителька ніч бути в школі на чергуванні, а потім зранку йти викладати. Такоє змушувати директорів і вчителів це робити – використання службового становища.


“Візьміть на додаткову ставку сторожа, залучіть ДФТГ до нічних чергувань чи використовуйте “Муніципальну варту”. Вчителі мають викладати, а не закривати управлінські помилки керівництва Києва. Якщо ще в якомусь місті України є такі випадки, пишіть в коментарях чи в особисті. Ну, і в черговий раз привіт Профспілці. Ви де?”, – задається питанням Грищук. 


Нагадаємо, на Троещині в ніч з 31 травня на 1 червня внаслідок повітряної атаки росіян на Київ і через те, що було зачинено укриття загинули жінка та її дев’ятирічна донька. Через цей жахливий випадок правоохоронці відкрили розслідування та провели обшуки в КМДА, а мер Києва та голова КМДА Віталій Кличко звернувся до Уряду з проханням звільнити голову Деснянської РДА Дмитра Ратнікова. На що голови столичних РДА закликали Кличка відмовитись від суміщення посад міського голови та голови КМДА.


Читайте: Депутати Київради просять голову Деснянської РДА перекинути гроші з обладнання укриттів на ремонт дахів та асфальтування 

Фото: Колаж KВ

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4