Вибух у Шевченківському райсуді Києва: повідомлено про підозру п’ятьом правоохоронцям

Вибух у Шевченківському райсуді Києва: повідомлено про підозру п’ятьом правоохоронцям

В ході розслідування вибуху в Шевченківському райсуді про підозру повідомили трьом співробітникам ДУ “Київський слідчий ізолятор”, яким інкримінують службову недбалість. Також двом військовослужбовцям НГУ ставлять у провинк порушення правил патрулювання.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За даними слідства, 5 липня 2023 року підозрювані брали участь в етапуванні підсудного до приміщення Шевченківського районного суду м. Києва для участі у розгляді справи.Під час перебування в СІЗО та перевезенні арештанта до суду відповідальні посадовці ДУ “Київський слідчий ізолятора” та Нацгвардії не проводили його особистий обшук та не перевіряли речі”, – йдеться у дописі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що в приміщенні суду арештант застосував вибухові засоби. Це призвело до його загибелі, поранення співробітників поліції.

За даними Офісу генпрокурора, підсудний тривалий час готувався до втечі з-під варти, зокрема кустарно виготовив кілька саморобних вибухових пристроїв. 

“Планував підірвати їх у приміщенні суду, щоб втекти, використовуючи паніку. У камері, де утримувався чоловік, було виявлено залишки двох вибухових речовин. Вони ідентичні тим, що були використані у приміщенні Шевченківського суду”, – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону співробітникам СІЗО інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України), а військовослужбовцям Нацгвардії – порушення статутних правил вартової служби чи патрулювання (ч. 3 ст. 418 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, 5 липня  поліція Києва отримала інформацію про вибух у приміщенні суду в Шевченківському районі столиці. Повідомлялося, що доставлений в приміщення Шевченківського районного суду Києва обвинувачений вчинив спробу втечі, використав при цьому невстановлений вибуховий пристрій. Є постраждалі серед правоохоронців. 

Пізніше стало відомо, що правопорушник загинув. За попередніми даними, обвинувачений підірвав себе. За інформацією декількох джерел, спробу втечі і підрив вибухового пристрою вчинив Ігор Гуменюк, якого звинувачували у теракті під ВР 2015 року. У Національній гвардії України (НГУ) розпочато службове розслідування за фактом подій у суді.

Читайте: Події в Шевченківському райсуді: правопорушник підірвав себе та загинув

Фото: Офіс генерального прокурора

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4