Від початку доби відбулося 78 бойових зіткнень, – Генштаб ЗСУ

Від початку доби відбулося 78 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
Від цинічних авіаударів із повітряного простору російської федерації потерпають прикордоння Сумщини. Від бомбардувань сьогодні постраждали райони населених пунктів Хотінь та Обухівка. До того ж росіяни завдали авіаудару НАРами по Порозку. Також під бомбардування ворожої авіації потрапили Липці на Харківщині. Крім того, на Харківському напрямку окупанти здійснили чотири безуспішних атаки поблизу Липців і Вовчанська.

Про це, як стало відомо КВ, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Станом на 16:00:
На Куп’янському напрямку відбулося вісім боєзіткнень. Ворог наступав у бік Торського, Глушківки, Макіївки, Стельмахівки та Кругляківки. Наразі половина атак продовжується.
Також окупанти двічі вдарили КАБами у район Куп’янська-Вузлового.
На Лиманському напрямку загарбницька армія дев’ять разів штурмувала позиції наших захисників. Найбільш активно ворог діяв з боку Площанки
На Сіверському напрямку впродовж дня відбулося шість боєзіткнень. Ворог наступав поблизу Верхньокам’янського, Спірного та Івано-Дар’ївки. Наразі ще точаться три бої.
На Краматорському напрямку противник здійснив два штурми неподалік Іванівського та Андріївки. Біля останньої боєзіткнення продовжується.
На Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до дев’яти – атакували біля Нью-Йорка, Торецька, Залізного та Неліпівки. Сім боїв завершено, ще два – тривають.
Крім того, загарбники завдали шість авіаударів, скинувши дев’ять КАБів, по Щербинівці, Неліпівці та Торецьку.
На Покровському напрямку росіяни здійснили атаки у районах населених пунктів Воздвиженка, Новогродівка, Зелене Поле, Калинове, Миколаївка, Птиче, Михайлівка, Камишівка та Миролюбівка. Сили оборони стримують натиск військ рф та відбили 24 атаки, п’ять боєзіткнень продовжуються. Втрати противника на цьому напрямку уточнюються.
Також ворог завдав три авіаудари некерованими авіаракетами по Олександрополю.
На Курахівському напрямку загарбники п’ять разів безуспішно атакували поблизу Невельського та Костянтинівки.
На Времівському напрямку противник задіював для ударів авіацію – тричі вдарив НАРами у район населеного пункту Макарівка. Окрім того, провів три штурмових дії – намагався просуватись з боку Володимирівки і Солодкого, а також провів атаку у районі Водяного.
На Придніпровському і Оріхівському напрямках загарбники наступальних і штурмових дій сьогодні ще не проводили. Натомість, завдали авіаударів маже шістдесятьма НАРами у бік П’ятихаток, Гуляйполя і Ольгівки. Окрім того скинули по три авіабомби у райони Новоданилівки і Темирівки

Як повідомили бійці 46-ї окремої аеромобільної бригади на Торецькому напрямку втрачено Нью-Йорк.

“Нью-Йорк, на жаль, усе. Захоплений орками”, – йдеться у повідомленні.

Читайте: У Покровській громаді на Донеччині оголошено примусову евакуацію родин із дітьми через наближення фронту

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES. Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото:DeepState

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4