Відбудова, енергетика, міжрегіональна співпраця: Руслан Кравченко зустрівся з Послом Азербайджану в Україні

Відбудова, енергетика, міжрегіональна співпраця: Руслан Кравченко зустрівся з Послом Азербайджану в Україні

Азербайджан продовжить надавати підтримку Київщині у гуманітарних проєктах з відбудови. Реалізацію проєктів з відновлення начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко обговорив під час зустрічі з Послом Азербайджану в Україні Сеймуром Гурбан оглу Мардалієвим. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення очільника КОВА Руслана Кравченко.

На сьогодні на Київщині внаслідок повномасштабного вторгнення пошкоджено та зруйновано понад 30 тис.об’єктів. Наразі вже відновили понад 19 тис., пріоритет – житло. Водночас КОВА активно працює над залученням інвесторів до відбудови інших важливих об’єктів.

«Усім міжнародним партнерам завжди пропоную самостійно обирати об’єкти для відбудови та повністю контролювати весь процес – від проєктування до введення в експлуатацію. Такий підхід збільшує довіру до нас. Бо головне – це мати відновлені будинки, школи, лікарні, садочки», – сказав Руслан Кравченко.

Руслан Кравченко подякував владі Азербайджану та народові цієї країни за підтримку та вже реалізовані проєкти. Йдеться про допомогу у реконструкції школи та ремонті поліклініки в Ірпені, придбання ноутбуків для ліцею «Лінгвіст» ім. академіка Заріфи Алієвої.

«Наразі, за словами пана Посла, Азербайджан розглядає можливість реалізації на Київщині ще низки проєктів з відбудови. Обговорили також безпекову та енергетичну ситуації в регіоні, потреби Київщини у збільшенні систем ППО, когенераційних установках тощо. Ще одне важливе питання – залучення до модернізації обласної дитячої лікарні в Боярці та забезпечення її сучасним медичним обладнанням. На сьогодні це лікарня, яка надає послуги не лише дітям нашого регіону, а і інших і наше завдання зробити її ще більш сучасним медичним закладом», – розповів начальник Київської ОВА.

Сторони приділили увагу також питанню розширення міжрегіонального співробітництва. Руслан Кравченко запропонував пану Послу започаткувати партнерство Київської області з регіонами Азербайджану із подальшим підписанням меморандуму.

Читайте: Руслан Кравченко на форумі «Зроблено в Україні»: 105 підприємств Київщини вже доєдналися до програми «Національний кешбек»

Фото: Руслана Кравченко

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4