Війна влади з малим бізнесом: у Києві демонтували літню терасу ресторану “Глек” (відео)

Війна влади з малим бізнесом: у Києві демонтували літню терасу ресторану “Глек” (відео)

У понеділок, 29 липня 2024 року, у Києві демонтували літню терасу перед рестораном сучасної київської кухні “Глек”, що знаходиться на вул. Велика Житомирська, 6. Власники ресторану декілька разів намагалися поновити дозволи на розміщення літньої тераси, але кожного разу їм відмовляли без зазначення причин. А декілька днів тому комунальники розібрали й вивезли споруду.

Про це, як передає КВ, повідомили власники ресторану сучасної київської кухні “Глек” Майя і Олександр Степові.

“29 липня 2024 року за розпорядженням Департаменту територіального контролю міста Києва працівники КП «Благоустрій» демонтували літню терасу перед рестораном сучасної київської кухні ГЛЕК, що знаходиться за адресою м.Київ, вул Велика Житомирська,6”, – йдеться у повідомленні.

Власники ресторану розповіли, що тераса знаходилася за даною адресою з 2016 року, щороку поновлювалися дозволи на її розміщення. Проте, цього року пакети документів на поновлення права розміщення тераси подавалися двічі (у травні і червні), і обидва рази власники отримували відмову без вказування причини. Одночасно з цим до закладу приходив інспектор з приписом про незаконне розміщення літньої тераси.

“07.07 ми знову подаємо оновлений пакет документів вже з листом від ОСББ будинку, де розташований ресторан, про те, що жителі не проти розміщення тераси. Далі – отримуємо договір про дозвіл, виясняємо питання про оплату, в цей час радіємо, що з’явився шанс на отримання дозволу і … 29.07 приїжджає служба з розпорядженням про демонтаж!”, – заявили власники закладу.

Ресторатори дуже обурені цією ситуацією і мають до влади декілька запитань.

“Чому нас не попередили напередодні про демонтаж? Невже так важко запобігти стресу власників, керівників, працівників, сусідів? Чому підприємець немає жодного шансу вияснити обставини розпорядження? Зненацька приїхали 10 здорових професійних чоловіків ламати матеріальні цінності піідприємця і у нього  ніяких шансів запобігти цьому свавіллю. Невже під час війни немає чим займатися державним органам, крім як «додушувати» малий бізнес, який працює в надважких економічних і психологічних умовах війни? За яку державу ми боремося? Демократичну?”, – наголосило керівництво ресторану.

Власники Майя і Олександр Степові запрошують журналістів, громадських діячів і гостей 02 серпня о 18.00 на “уявну терасу” ресторану Глек, “щоб поділитися деталями і випити келих хорошого українського ігристого за перемогу над ворогами бізнесу і країни”.

“Закликаємо усіх небайдужих українців зупинити це свавілля київської влади. Ми віримо в силу демократії і громадянського суспільства, як вірили в це в 2014 році. Давайте не мовчати і зупинимо це усі разом, щоб завтра не приїхали до вас”, – закликають вони.

https://www.facebook.com/share/r/AAPovuFkwxMqg5RE/?mibextid=WC7FNe

Читайте: Знесення садиби Зеленських: у КМДА наполягають, що видані містобудівні умови не є дозволом на будівництво

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4