Власник садиби Зеленських представив передпроєктні пропозиції щодо її відновлення – КМДА

Власник садиби Зеленських представив передпроєктні пропозиції щодо її відновлення - КМДА

На черговому засіданні Консультативної ради при Департаменті охорони культурної спадщини КМДА розглянули питання відновлення будинку на вул. Олександра Кониського, 22. Власник садиби Зеленських представив передпроєктні пропозиції щодо її відновлення. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

 «Після попередніх консультацій, представники власника садиби Зеленських вперше передали на розгляд передпроєктні пропозиції щодо відновлення зруйнованого будинку. Це важливий крок у процесі відбудови. Готовність власника брати участь у виправленні власної помилки дає надію на успішне відновлення пам’ятки. Нагадаю, що з власником укладений меморандум, який визначає загальні умови відновлення. Однак місто продовжує вживати заходи у правовій площині задля забезпечення виконання зобов’язань за цим меморандумом», – розповіла директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

Під час презентації представник власника запропонував відновлювати будівлю у вигляді, який вона мала до зруйнування, тобто з другим поверхом. 

На засіданні також обговорили реставрацію з пристосуванням під вбудоване нежитлове приміщення на вул. Межигірській, 19, кв. 32 та реставрацію громадського будинку – Клінічний корпус № 1-Г – для створення клінічної бази Національного інституту раку на вул. Юлії Здановської, 33/44. Крім того, розглянули архітектурну концепцію для об’єднання приміщень на вул. Івана Франка, 25/40 (вул. Богдана Хмельницького, 40/25) та облікову документацію на об’єкти на вул. Малій Шияновській, 2.

Нагадаємо, що садибу Зеленських, споруджену у 1890 році, несанкціоновано знищили у липні цього року. 

Читайте: У Києві під зведення ЖК “Тургєнєф” знесли історичну будівлю XIX століття

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом знесення садиби Зеленських та нагадала, що на будівлю накладено арешт із “забороною користування, розпорядження та відчуження”. Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що вважає знесення садиби  цинічною провокацією. У свою чергу в Мінкульті розповіли, що будівля не була внесена до Державного реєстру об’єктів культурної спадщини. Згодом Садибу Зеленських рекомендували занести до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Такі рекомендації 22 серпня надали під час засідання Консультативної ради при Департаменті охорони культурної спадщини КМДА.

Читайте: Садибу Зеленських у Києві внесли до Переліку об’єктів культурної спадщини міста

Фото: КМДА

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4