Вночі сили ППО збили 40 ворожих безпілотників, з них близько десятка знищено поблизу Києва

Вночі сили ППО збили 40 ворожих безпілотників, з них близько десятка знищено поблизу Києва

У ніч на 24 жовтня 2024 року ворог атакував Україну, використовуючи 50 безпілотників та 4 ракети. Станом на 08.30 збито 40 ворожих БпЛА у межах одинадцяти областей. Ще 7 дронів локаційно втрачено, 2 повернули на територію ворога. В небі навколо Києва було виявлено та знищено біля десятка російських дронів. На Київщині є незначні пошкодження вікон двох підприємств та трансформатора. Обійшлося без постраждалих.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні командування Повітряних Сил ЗСУ,  інформації КМВА та повідомлення КОВА.

“У ніч на 24 жовтня 2024 року (із 21.00 23 жовтня) противник атакував Україну двома крилатими ракетами Х-22 із літаків Ту-22М3 над акваторією Чорного моря, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Брянської обл. та 50-ма ударними БпЛА типу «Shahed» та безпілотниками невстановленого типу із напрямків Орел, Курськ та Крим”, – йдеться в дописі командування ПС.

Зазначається, що станом на 8.30 підтверджено збиття 40 ворожих БпЛА в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Полтавській та Чернігівській областях.

Крім того, 7 російських безпілотників локаційно втрачено, 1 – в повітряному просторі України, ще 2 – повернули у напрямку росії та Білорусі. Ворожі ракети не досягли своїх цілей.

Як повідомив начальник КМВА Сергій Попко, це була  14-та повітряна атака російських збройних сил на Київ з початку жовтня.

“Повітряна тривога у столиці протягом ночі оголошувалася тричі і сумарно тривала майже  6 годин. Силами та засобами ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено біля десятка російських дронів. Усі ворожі БпЛА, які загрожували столиці були знешкоджені”, – додав Попко.

Інформація щодо руйнувань чи постраждалих не надходила.

У Київській ОВА інформували, що в області влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не допущено. Постраждалих серед населення немає. 

“В одному з районів Київщини внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей є незначні пошкодження вікон в будівлях двох підприємств. Крім того, сталося пошкодження корпусу трансформатора та загорання трав’яного настилу. Пожежа ліквідована”, – йдеться в дописі.

Як інформувала КВ, у ніч на 20 жовтня армія рф вчергове атакувала Київ ударними БпЛА. Силами ППО було знищено близько десятка ворожих дронів. Попередньо обійшлося без потерпілих та руйнувань. На Київщині були зафіксовані незначні пошкодження стіни багатоповерхівки. Обійшлося без постраждалих, також відсутні влучання в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури.

Читайте: Протягом минулої доби зафіксовано 148 бойових зіткнень, – Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Рекомендуємо до перегляду
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
09:00 В Києві не може завершитися епопея навколо знесення самовільно зведеної будівлі “Garden cafe” (до 2020 року – “Колиба”) у регіональному ландшафтному парку “Партизанська…
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
Banner
QlU7mDx4