Вночі сили ППО збили 72 “шахеди”, ще два повернулися в рф

Вночі сили ППО збили 72 "шахеди", ще два повернулися в рф

У ніч на 14 вересня  2024 року ворог атакував Україну 76-ма ударними БпЛА типу “Shahed”. В результаті протиповітряного бою збито 72 ударних БпЛА. Два ворожих безпілотники полетіли назад у рф, ще два – локаційно втрачені на території України. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні командування Повітряних Сил ЗСУ.

Зазначається, що всього радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 76 “шахедів” із напрямків Курськ, Єйськ – рф, Чауда – Крим.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 72 ворожі ударні БпЛА у межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Київської, Донецької, Житомирської, Дніпропетровської, Черкаської, Вінницької та Сумської областей.

“Крім того, два ворожі безпілотники локаційно втрачені на території України, ще два – повернулися в росію”, – додали в командуванні ПС.

Як повідомив начальник КМВА Сергій Попко, у ніч на 14 вересня в передмісті Києва працювала протиповітряна оборона. Зафіксовано падіння уламків на межі міста та області, за межами житлової забудови.

Мер Києва Віталій Кличко інформував про падіння уламків БпЛА на території комунального підприємства в Оболонському районі. За його словами, станом на 2:21 пожежа відсутня.

Читайте: За добу зафіксовано 138 боєзіткнень, майже третина з них на Курахівському напрямку, – Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото: Повітряні Сили

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4