Вночі сили ППО збили 80 ворожих безпілотників з 135, ще 44 локаційно втрачено

Вночі сили ППО збили 80 ворожих безпілотників з 135, ще 44 локаційно втрачено

У ніч на 18 жовтня  2024 року ворог атакував Україну 135–ма ударними БпЛА типу “Shahed” та дронами невстановленого типу. Збито 80 ворожих безпілотників, ще 44 локаційно втрачено. Станом на 08.30 до 10-ти  БпЛА ще знаходилися в небі, по них ведеться бойова робота.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як повідомили у командуванні, із 20.00 17 жовтня та в ніч на 18 жовтня 2024 року противник атакував Україну ударними БпЛА типу “Shahed” та дронами невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – рф.).

Зазначається, що станом на 08.30 радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 135-ти ворожих безпілотників.

В результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях.

Також 44 російських безпілотники локаційно втрачено, 2 – полетіли в Білорусь, до 10-ти ворожих БпЛА – в повітряному просторі центральних областей України. Бойова робота триває.

Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Як інформувала КВ, Київ у ніч на 17 жовтня агресор атакував ударними дронами. Напад призвів до пошкодження житлового будинку в одному  районів столиці. На Київщині  нічна тривога тривала понад 8 годин.В регіоні працювали сили ППО. Цілі знищені.

Читайте: Протягом минулої доби зафіксовано 210 бойових зіткнень, – Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4