Ювенальні прокурори: Внаслідок збройної агресії рф в Україні загинула 551 дитина

Ювенальні прокурори: Внаслідок збройної агресії рф в Україні загинула 551 дитина

Внаслідок повномасштабної агресії рф проти України, за офіційними даними, постраждали 1919 дітей. Станом на ранок 4 червня 2024 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 551 дитина загинула та понад 1368 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Кількість насильно вивезених росіянами з України дітей оцінюють по-різному – від десятків до сотень тисяч.

Про оновлену статистику постраждалих внаслідок війни дітей КВ дізналася з повідомлення Офісу Генерального прокурора.

“Найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій – 536, Харківській – 389, Херсонській – 152, Дніпропетровській – 143, Київській – 130, Запорізькій – 108, Миколаївській – 107”, – сказано в повідомленні.

4 червня Україна вшановує пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України (Верховна Рада ухвалила постанову №1490-IX “Про вшанування пам’яті дітей, загиблих в результаті збройної агресії російської федерації проти України”).

За різними оцінками, від початку російсько-української війни з України були депортовані десятки, а то й сотні тисяч українських дітей. 

“Ми точно знаємо про 20 тисяч українських дітей, які були викрадені й вивезені в Росію, – ми знаємо їхні імена. І сама Росія заявляла, що забрала кілька сотень тисяч наших дітей з окупованої території України – тільки найгірші злочинці роблять такі речі”, – заявив Президент України Володимир Зеленський, виступаючи днями під час пленарної сесії “Переосмислення рішень для підтримання глобального миру та регіональної стабільності” у Сінгапурі.

Раніше Уповноважена Президента з прав дитини Дар’я Герасимчук інформувала, що станом на кінець березня 2024 року українській владі точно відомо про понад 19,5 тисяч дітей вивезених з тимчасово окупованих територій до росії, але їх складно точно підрахувати через окупацію частини території України.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт російського правителя його “уповноваженої з прав дітей”. Прикмітно, що той ордер МКС видав саме зважаючи на викрадення українських дітей під час війни.

Читайте: Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4