З дозволу Київради ще один історичний будинок зносять під будівництво чергового ЖК

З дозволу Київради ще один історичний будинок зносять під будівництво чергового ЖК

У Києві на вулиці Казимира Малевича, 24 оточили будівельним парканок Будинок Уляни Богданович, який був збудований у 1896 році. Сусідню з ним споруду вже завісили будівельною сіткою, а поруч працює баштовий кран.

Про це, як передає КВ, повідомив київський пам’яткоохоронець Дмитро Перов.

“Нагадаю, що двоповерхову історичну будівлю в лютому 2024 року Київська міська рада передала під будівництво багатофункціонального ЖК Resort. Проект будівництва передбачає спорудження трьох 27-поверхових будівель з підземним паркінгом. Збереження 128-річної будівлі він звісно не передбачає… Замовником будівництва є є Артем Солоник (ТОВ «Будівельне обєднання «Мрія»), а бенефіціаром ймовірніше – олігарх Ігор Коломойський”, – розповів Дмитро Перов.

За словами київського пам’яткоохоронця, Будинок Богданович є зразком фонової історичної забудови, виконаний в характерному для Києва – цегляному стилі зі стриманим та аскетичним декором. Також, це останній історичний будинок на цій вулиці. 

“Будівлі, які були характерними зразками забудови ХІХ ст. – тепер одиничні, розкидані між висотники ЖК та ТРЦ та офісними центрами”, – додав Перов.

З дозволу Київради ще один історичний будинок зносять під будівництво чергового ЖК З дозволу Київради ще один історичний будинок зносять під будівництво чергового ЖК З дозволу Київради ще один історичний будинок зносять під будівництво чергового ЖК

У червні 2023 року КВ інформувала, що столична міськрада погодила передачу ділянки площею 0,05 га на вул. Казимира Малевича, 32 в оренду ТОВ “БО “Мрія” для влаштування під’їзду до житлового будинку – ЖК “The Resort”, який наразі ще будується. Що цікаво, у депутатському корпусі проігнорували факти того, що проти даного землевідводу виступають юристи міськради і що будівництво цього комплексу активно вивчають правоохоронці. 

Читайте: Київрада “підкинула” землі забудовникам скандального ЖК “The Resort”

У червні 2024 року стало відомо, що ТОВ “МБ Іновація” намагається в судовому порядку оскаржити низку положень Містобудівних умов та обмежень (МУО) на проєктування будівництва житлового комплексу “The Resort” у Голосіївському районі столиці, які в 2020 році видав профільний департамент КМДА. 

Ця компанія вимагає, щоб даним документом їй було дозволено проєктувати на вул. Боженка, 28 і 32 (колишня назва – вул. Казимира Малевича) та вул. Ямській, 17 житлові будинки висотою до 100 м включно та громадські будівлі до 150 м включно. Чинними МУО там дозволені будівлі висотою до 27 метрів, бо історичний ареал Києва, недалеко аеродром, тощо.  

Читайте: Апетит під час їжі: забудовники столичного ЖК “The Resort” успішно судяться за “висотні МУО”

Фото: Дмитро Перов 

КиївВлада

Владислава Олійник

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4