З російського полону повернули 95 наших воїнів (фото, відео)

З російського полону повернули 95 наших воїнів (фото, відео)

У неділю, 11 червня, в результаті обміну вдалося визволити з полону ще 95 українських оборонців. Серед них 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів. До своїх родин їдуть, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники “Азовсталі.

Про це KВ стало відомо з повідомлення в телеграм-каналі голови Офісу президента Андрія Єрмака та повідомлення пресслужби СБУ. 


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Обмін полоненими. Повертаємо додому 95 наших людей. У списку воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники. Серед них 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів. До своїх родин їдуть, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники “Азовсталі”. Також вдалося повернути учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь, на “Азовсталь”, – повідомив Єрмак. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Єрмак додав, що багато наших перебували в полоні пораненими.


Як зазначили в СБУ, звільнення полонених “це результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими”. 


Також СБУ опублікувало відео звільнення військовополонених. 


Крім того, як повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, серед звільнених українців троє мали статус “пошук особи”. Тобто, Україна повертає також тих захисників та захисниць, які офіційно не були підтверджені ворогом як полонені


“З неволі серед інших повернувся військовий музикант 36 бригади, морпіх. Семеро звільнених військовослужбовців брали участь у “вертолітній” місії ГУР до окупованого Маріуполя. Серед повернутих також четверо з важкими пораненнями. Один звільнений має суттєву втрату ваги (30 кілограмів), є військові з ускладненням хвороб. Усі вони отримають необхідну реабілітацію та зустрінуться з рідними, яких не бачили багато місяців”, – йдеться в повідомленні. 



Нагадаємо, 6 травня в результаті обміну вдалося визволити з полону ще 45 українських оборонців. Додому повертаються 42 захисники та троє захисниць “Азовсталі” з Нацгвардії. Серед звільнених 10 офіцерів, а 35 належать до рядового та сержантського складу.


Читайте: З російського полону повернули 45 захисників “Азовсталі” (фото)  

Фото: Телеграм-канал Андрія Єрмака

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4