З російського полону повернулися ще 100 українців (фото, відео)

З російського полону повернулися ще 100 українців (фото, відео)

В Україні відбувся черговий обмін полоненими. Додому з російського полону повернулися 100 людей, більшість серед них це захисники Маріуполя. Загалом станом на 8 лютого 2024 року вже звільнено 3135 українців і українок.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні Президента Володимира Зеленського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Усі – наші, усі – знову на рідній землі. Працюємо щодо кожного й кожної та не зупинимося, поки всіх не повернемо”, – написав  Президент.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Володимир Зеленський зазначив, що серед тих хто повернувся – бійці Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники. Більшість серед них це захисники Маріуполя. 

“Загалом на сьогодні вже звільнено з російського полону 3135 українців і українок”, – повідомив Президент.

Він подякував команді, яка займається обмінами, “за потрібний країні результат” та “воїнам на передовій, кожному підрозділу, які поповнюють обмінний фонд і беруть у полон російських окупантів”.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими розповіли, що серед українців, яких обміняли – 49 воїнів Нацгвардії, 25 прикордонників, 26 військових ЗСУ, зокрема 11 тероборонців.

Усі військові – рядові та сержанти. 84 з них захищали Маріуполь, решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках. Щонайменше 28 військових мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому – 20.

Також в СБУ опублікували відео повернення захисників:

Нагадаємо, у 2024 році З січня з російського полону Україна повернула 230 наших воїнів і цивільних. Згодом,31 січня, на підконтрольну територію України повернулися 207 людей, які перебували у полоні рф. 

Водночас, як інформувала KВ, у Києві 4 лютого родини військовополонених Маріупольського гарнізону та небайдужі громадяни провели акцію на підтримку звільнення бранців. Мітингувальники хотіли привернути увагу до того, що довгий час не відбувалося обмінів захисників Маріуполя та “Азовсталі” з російського полону.

Читайте: “Не мовчи! Полон вбиває!”: У Києві провели акцію на підтримку військовополонених з “Азовсталі”

Фото: Телеграм Володимира Зеленського

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4