За 100 днів війни 28 ворожих ракет вдарили по Києву, – КМВА

За 100 днів війни 28 ворожих ракет вдарили по Києву, - КМВА

Вже 100 днів триває боротьба українців проти рашистськіх окупантів. За цей час столиця зазнала ворожих ракетних обстрілів, загинули десятки людей, у тому числі 4 дітей, пошкоджені та зруйновані сотні будинків, школи, дитячі садочки. 

Про це KВ дізналася з повідомлення пресслужби Київської міської військової адміністрації (КМВА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Рівно 100 днів тому російські солдати нахабно вдерлися у наші міста, села та домівки. Почали руйнувати усе на своєму шляху та приписувати собі перемоги. 

Росіяни, живучи у своїй ідеології, погано проаналізували історію. Українці ж століттями загартовувалися, вони знають, знали та знатимуть ворога в обличчя.

Ми запам’ятали кожен ракетний удар та артилерійський обстріл, який ворог, від безсилля, наніс столиці”, – йдеться у повідомленні.

За даними КМВА, на протязі 100 днів війни противник випускав десятки ракет, 28 з них вдарили по Києву. Тільки у Києві ворог забрав життя 95 цивільних, у тому числі 4 дітей. Також ворог пошкодив 412 об’єктів, із них 233 житлових будинків, 36 приватних садиб, 46 шкіл та 29 дитячих садочків.

“Але ми швидко відновимося, що важко сказати про росію”, – зазначають у КМВА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, у Києві розпочали реконструкцію житлових будинків, які постраждали внаслідок російських обстрілів. Роботи заплановано завершити ближче до середини осені.

Читайте: У Києві розпочали реконструкцію будинків, що постраждали внаслідок обстрілів рашистів


Раніше KВ інформувала, що столична влада виділяє кошти і розпочинає реконструкцію та капітальний ремонт житлових будинків і приміщень соціальної інфраструктури столиці, пошкоджених обстрілами російських військ.

Читайте: Влада Києва оголосила про виділення 600 мільйонів гривень на реконструкцію після ворожих обстрілів

Фото: КМДА.

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4