За минулу добу зафіксовано 142 боєзіткнень, найгарячіше на Покровському напрямку, – Генштаб ЗСУ

За минулу добу зафіксовано 142 боєзіткнень, найгарячіше на Покровському напрямку, - Генштаб ЗСУ

Триває 854-й день широкомасштабної збройної агресії рф. Протягом минулої доби відбулося 142 бойових зіткнення, на ранок 26 червня вже відбулося 36 боєзіткнень. Найгарячіше на Покровському напрямку, де ворог тисне на наші позиції поблизу шести населених пунктів. Водночас за добу повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два пункти управління та 12 районів зосередження особового складу противника. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Генерального штабу ЗСУ.

Згідно з повідомленням, протягом минулої доби відбулося 142 бойових зіткнення.

За уточненою інформацією, за минулу добу загалом ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах 2 ракетних удари, із застосуванням 2 ракет, 61 авіаційний удар (зокрема, скинув 96 КАБ), здійснив понад 4000 обстрілів, 96 із них – з реактивних систем залпового вогню.

Зазначається, що з початку доби, 26 червня, станом на 10:00, вже відбулося 36 бойових зіткнення.

Загарбники здійснили один ракетний та десять авіаційних ударів із застосуванням 22 КАБів, завдали 44 удари дронами-камікадзе і майже 600 разів обстріляли позиції наших військ та населені пункти.

На Харківському напрямку тривають дві атаки окупантів в районі Вовчанська. Ситуація під контролем. Минулої доби на напрямку загарбники втратили 146 осіб живої сили вбитими та пораненими. Знищено три ББМ, артсистему, п’ять автомобілів та три одиниці спецтехніки. Також пошкоджено ще сім одиниць озброєння і військової техніки. Уражено 37 бліндажів ворога та три його склади з боєприпасами.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбулося вже дві атаки ворога в районах Берестового та Стельмахівки. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку одна атака окупантів  відбита. Водночас, тривають бойові дії в районах Копанок, Греківки, Макіївки та Торського. Загальна кількість боєзіткнень на цей час складає шість.

На Сіверському напрямку спостерігається помірна активність російських окупантів. За сьогодні ворог 5 разів намагався потіснити українських оборонців із займаних позицій поблизу Білогорівки, Спірного та Роздолівки. Дві атаки російських загарбників відбито, бої продовжуються.

На Краматорському напрямку окупаційні війська не полишають спроб просунутися в напрямку Часового Яру, поблизу якого триває боєзіткнення. Атаку у бік Кліщіївки вже відбито. Українські захисники надійно тримають оборону на зазначеній ділянці та дають гідну відсіч агресору. 

Підрозділи Сил оборони сьогодні успішно стримали штурм противника на напрямку Горлівка – Північне.

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування російських військ в глибину нашої території.  За сьогодні вже відбулося 13 бойових зіткнень. Ворог продовжує тиснути на позиції наших оборонців поблизу  Новоолександрівки, Воздвиженки,  Прогреса, Євгенівки, Сокола та Новоселівки Першої. Шість атак відбито, боєзіткнення тривають. Ситуація під контролем Сил оборони України.

За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали майже 300 осіб вбитими та пораненими, знищено танк, дві броньовані машини, дві артилерійські системи та два автомобіля.  Ще один танк, дві гармати, два автомобіля та ББМ загарбників пошкоджено.

На Курахівському напрямку один штурм противника  поблизу Парасковіївки успіху не мав. В той же час бій триває в районі Невельського.

На Времівському напрямку успіху не мала атака ворога біля Урожайного. Окупанти відійшли.

На Оріхівському напрямку зазнала невдачі дві штурмові дії окупаційних військ в районі Роботиного та поблизу Малої Токмачки. 

У Генштабі зауважили, що на інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. 

Як інформувала КВ, від початку повномасштабного вторгнення втрати армії рф сягнули 538 060 осіб. Впродовж минулої доби знищено 4 танки, 19 бойових броньованих машин та 40 артилерійських систем.

Читайте: За добу втрати армії рф зросли на 1220 осіб та 40 артсистем, – Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ  https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4