За результатами перевірки Держаудитслужбою діяльності “гаража КМДА” на підприємстві планують провести службове розслідування

За результатами перевірки Держаудитслужбою діяльності “гаража КМДА” на підприємстві планують провести службове розслідування

Північний офіс Держаудитслужби завершив аудит діяльності столичного комунального підприємства «АТП КМДА» за останні 10 років. За його результатами підприємство, яке неформально називають «гараж КМДА», планує  провести внутрішні перевірки й службове розслідування.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Згідно з повідомленням, Північний офіс Держаудитслужби завершив аудит діяльності комунального підприємства «АТП КМДА» за останні 10 років – до 31 березня 2024 року.

Як розповідають в КМДА, зауваження аудиторів переважно стосувалися придбання автозапчастин, а також підстав для нарахування премій у максимальному розмірі в 25 відсотків водіям і персоналу (у середньому ставка водія на підприємстві – до 10 тис. грн).

Зазначається, що керівництво КМДА, маючи претензії до роботи підприємства, з 2023 року вже двічі ініціювало зміну керівного складу «АТП КМДА». Нове керівництво підприємства отримало результати аудиту та доручення провести необхідні внутрішні перевірки й службові розслідування, а також виправити виявлені недоліки.

В КМДА також заявили, що на підприємстві відбувається зміна підходів до роботи. Автотранспортне підприємство наразі сконцентроване не лише на логістичному забезпеченні КМДА, але й на допомозі військовим. Зокрема, в межах програми «єЗахисник» “гараж КМДА” ремонтує та відновлює військовим автомобілі, що були пошкоджені внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, у 2023 році аудитори КМДА, перевіривши діяльність КП “АТП КМДА” за два роки, встановили факти фінансових порушень та недоліків на загальну суму 1,5 млн гривень. Було виявлено, що підприємство, отримавши з бюджету столиці більше 60 млн гривень, зафіксувало збитки на суму 30,1 млн гривень. І при цьому там не соромилися виплачувати своїм працівникам різноманітні премії до свят і за “виконання особливо важливих завдань”. Також “АТП КМДА” не ефективно використовувало свою матеріально-технічну базу для комерційної діяльності, не контролювало терміни ремонту автомобілів, не зареєструвало права на нерухоме майно, тощо.

Читайте: Премії при збитках: аудитори Кличка перевірили діяльність КП “АТП КМДА”

Як повідомляла КВ, у лютому 2024 року Київський міський голова Віталій Кличко призначив тимчасовим керівником КП “АТП КМДА” Дмитра Рахматулліна (на фото). Колись цей чоловік очолював комунальну інспекцію з паркування – у той час, коли інспекція неодноразово потрапляла у скандальні публікації та в поле зору правоохоронців.

В травні 2024 року журналісти – розслідувачі знайшли серед власників об’єктів нерухомості у Дубаї виконувача обовʼязків очільника автотранспортного підприємства КМДА Дмитра Рахматулліна. Зокрема керівник «гаражу КМДА» у 2009 році придбав 16 квартир площею понад 2 тис. кв. метрів у хмарочосі Ferretti Luxury Beach Residence поруч з островом Джебель Алі на узбережжі Дубаю.

Читайте: Керівник «гаражу КМДА» Рахматуллін має 16 квартир у Дубаї

Фото: telegraf.com.ua

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4