За сьогодні російська авіація скинула 14 КАБів на територію Курської області – Генштаб ЗСУ

За сьогодні російська авіація скинула 14 КАБів на територію Курської області - Генштаб ЗСУ

Противник не припиняє спроб просуватися в глибину території України. На даний час ворог 80 разів атакував позиції Сил оборони. Найбільш активно діє на Курахівському та Покровському напрямках.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Генерального штабу ЗСУ.

Як розповіли у Генштабі, продовжують потерпати від російських артилерійських обстрілів прикордонні райони Сумщини та Чернігівщини – постраждали населені пункти Лугівка, Хрінівка, Іскрисківщина, Єліне, Покровка, Мхи, Стрілецька Пушкарка, Семенівка, Водолаги, Олександрівка.

Крім того, ворог завдавав авіаційних ударів по районах населених пунктів Річки Сумської області; Катеринівка Харківської області; Торецьк, Яблунівка, Калинове, Воздвиженка, Миролюбівка, Лисівка Олександро-Калинове та Чунишине Донецької області.

“Відомо, що за сьогодні російська авіація здійснила шість авіаційних ударів скинувши при цьому 14 керованих авіаційних бомб на територію Курської області рф”, – йдеться у повідомленні. 

У Генштабі розповіли про ситуацію по напрямках:

  • Сьогодні на Харківському напрямку російські терористи поблизу Цупівки та Липців скинули дві керовані авіаційні бомби, до того ж двічі намагались потіснити наших захисників із займаних позицій поблизу Вовчанська. Штурми відбито, ситуація контрольована.
  • Одинадцять разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Українські захисники відбивали ворожі штурми поблизу Кучерівки, Петропавлівки, Новоселівки, Вишневого та Кругляківки. 
  • Ворожі підрозділи не припиняють атакувати на Лиманському напрямку в районах населених пунктів Греківка, Дружелюбівка, Андріївка, Макіївка та Торське. З початку доби на цьому напрямку українські воїни вже відбили п’ять з десяти ворожих атак. Бої тривають.
  • Краматорський напрямок п’ять разів був атакований поблизу Міньківки, Часового Яру, Олександро-Шультиного, Білої Гори та Ступочок.
  • На даний час на Торецькому напрямку відбулося дев’ять ворожих атак. Активно застосовуючи бомбардувальну авіацію ворог атакував біля населених пунктів Торецьк, Неліпівка, Щербинівка та Диліївка, сім боєзіткнень тривають дотепер.
  • За підтримки авіації з початку доби на Покровському напрямку окупанти здійснили 13 атак позицій наших захисників в районах Сухої Балки, Новоторецького, Миролюбівки, Променя, Лисівки, Сухого Яру та Селидового. Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, вже відбили 12 атак противника,  одне боєзіткнення триває дотепер.
  • 21 боєзіткнення сьогодні відбулось на Курахівському напрямку, де загарбники найактивніше намагаються просунутися в районах Гірника, Новоселидівки, Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Антонівки. П’ять боїв досі тривають.
  • Поблизу Богоявленки на Времівському напрямку загарбники п’ять разів йшли в наступ на позиції українських військ, біля якої боєзіткнення триває до цього часу.
  • На Придніпровському напрямку російські загарбники чотири рази намагалися витіснити з позицій наші підрозділи, на даний час триває бій.

На інших напрямках, на даний час, ворог активних дій не веде.

Читайте: Україна та Хорватія розвиватимуть оборонну співпрацю

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES. Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Читайте:  100 ОМБ ЗСУ запрошує до своїх підрозділів фахівців: зв’язківців, інженерів, медиків, водіїв

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Безкарність в дії: столичний суд звільнив від відповідальності “за розтрати” чергового посадовця КП “Плесо”
Безкарність в дії: столичний суд звільнив від відповідальності “за розтрати” чергового посадовця КП “Плесо”
09:00 У столиці звільнено від кримінальної відповідальності чергового посадовця КП “Плесо”. Нещодавно суд закрив справу щодо службової недбалості з боку інженера технагляду Олександра Нудьги…
Махінація на 282 мільйони: фігуранти справи щодо привласнення майна “Київміськбуду” постануть перед судом
Махінація на 282 мільйони: фігуранти справи щодо привласнення майна “Київміськбуду” постануть перед судом
09:00 ДБР спільно з Офісом Генпрокурора пробують притягти до відповідальності осіб, які можуть бути причетними до заволодіння майном ПрАТ “ХК “Київміськбуд” на суму 282,5…
Крапка з комою: прокуратура продовжує судитися з Коцюбинським за тисячі гектарів столичної землі
Крапка з комою: прокуратура продовжує судитися з Коцюбинським за тисячі гектарів столичної землі
09:00 Не дивлячись на те, що у березні 2024 року Верховний Суд остаточно скасував рішення Бучанської райради, згідно з яким до складу селища Коцюбинське…
Banner
QlU7mDx4