За співпрацю зі спецслужбами рф судитимуть трьох мешканців столиці

За співпрацю зі спецслужбами рф судитимуть трьох мешканців столиці

Київською обласною прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох мешканців столиці, завербованих представниками спецслужб країни-агресора. На виконання завдань ворога чоловіки фотографували та знімали на відео об’єкти інфраструктури, столичні лікарні і адмінбудівлі. Один із зрадників збирав інформацію щодо військових об’єктів. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, слідством було встановлено, що обвинувачені добровільно погодилися на пропозицію представника спецслужб рф допомагати йому у проведенні підривної діяльності проти України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“За його завданнями вони здійснювали фото та відеофіксацію об’єктів критичної інфраструктури столиці, адмінбудівель державних органів та закладів охорони здоров’я”, – йдеться в повідомленні.

Сферою інтересів іншого ворожого спостерігача була інформація щодо військових об’єктів, наявності блокпостів і спостережних пунктів, укріплень та перебування військовослужбовців ЗСУ й інших військових формувань, які беруть участь у відсічі збройної агресії.

Зібрані дані передавали ворогу за допомогою Інтернет-месенджерів під час особистого листування. За виконання ворожої служби чоловіки отримували грошову винагороду.

“Прокурорами Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох мешканців столиці. Двоє з них обвинувачуються у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану  (ч. 2 ст. 111 КК України),  інший –  у несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України)”, – повідомила пресслужба. 

За клопотанням прокуратури їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Нагадаємо, столичний суд призначив 15 років ув’язнення з конфіскацією майна жителю Святошинського району, який у березні минулого року коригував прицільні ракетні удари по Києву на початку повномасштабного вторгнення. 

Читайте: Перед судом постане колаборант із Сумщини, який проводив колони окупантів на Київ 

Фото: Київська обласна прокуратура 

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4