Задокументовану раніше обмежену придатність до військової служби перевірять правоохоронці й МОЗ, – міністр Ляшко

Задокументовану раніше обмежену придатність до військової служби перевірять правоохоронці й МОЗ, - міністр Ляшко

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) та правоохоронні органи перевіряють видані після початку повномасштабного вторгнення рішення військово-лікарських комісій (ВЛК) про обмежену придатність до військової служби. Раніше зробити це закликав Президент Зеленський після викриття масової корупції у ВЛК й Центрах соціальної підтримки (раніше звалися “військкоматами”).

Про це KВ дізналася з повідомлення інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна”, що посилається на міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка 7 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення, “Спільно з правоохоронними органами працюємо над тим, щоб перевірити певні категорії людей, яким було надано статус обмежено придатних”, – сказав Ляшко.

Він зазначив, що “вже було відкрито велику кількість кримінальних справ”: “Ми перевіримо ті ВЛК, де було виявлено проблеми, перевіримо медзаклади, де було ухвалено високий відсоток рішень про непридатність. Зараз розробляємо алгоритм”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Міністр також наголосив, що нещодавно затверджені зміни критеріїв придатності до військової служби призведуть до того, що “людина була непридатна, а стала придатна”: “Усі зміни стосуються категорії “непридатний у мирний час, обмежено придатний у воєнний.

Але Ляшко, за інформацією інформагентства, не назвав термінів перегляду рішень ВЛК.

Читайте: У Києві голові ТЦК та ВЛК повідомили про підозру у справі виїзду призовників за кордон

Як інформувала KВ, 30 серпня 2023 року в Києві під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони. Тематика – ВЛК, підсумки перевірки системи ВЛК по всій країні. 

Серед рішень того серпневого засідання – “висновки” щодо військовозобов’язаних, котрі на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон України за час від початку повномасштабної агресії росії. Для цього, обіцяв Президент, буде проведена “комплексна перевірка” тих рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які “можуть бути повʼязані з корупційними порушеннями”, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Читайте: На Київщині голову ВЛК підозрюють у видачі “липових” довідок півсотні ухилянтам на 10 млн гривень

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4