Захисників Маріуполя хочуть поховати на Київщині – рідні проти, – журналістка

Захисників Маріуполя хочуть поховати на Київщині – рідні проти, - журналістка

Журналістка Тетяна Даниленко повідомила, що міністр ветеранів України Юлія Лапутіна виступає за те, щоб захисників Маріуполя поховали в селі Гатне, що на території Фастівського району. Рідні загиблих категорично проти такої ідеї.

Про це KВ стало відомо із допису української журналістки Тетяни Даниленко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У своєму дописі Тетяна Даниленко наголошує, що батьки й дружини більше року не можуть поховати своїх синів, чоловіків. 

“Тіла в морзі. У когось прах в крематорії, який вже не може зберігатися безкоштовно. Рік тому родинам обіцяли, що подвиг Азовсталі буде увіковічнено і для загиблих створять меморіальний комплекс”, – йдеться в повідомленні української журналістка.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За її словами, патронатна служба Азова виступила з ініціативою поховати героїв оборони Маріуполя на пагорбі, де зараз розташоване Співоче поле. 

В процесі дискусій з урядом та КМДА з’являлися різні інші варіанти – Лиса гора, розширення Берковецького кладовища, зрештою, Верховна Рада проголосувала за створення військового кладовища у Биківні поруч із полеглими жертвами радянських репресій. Биківня стала компромісом між усіма. 

Читайте: Биківня замість Лисої гори: у Києві наблизились до створення військового меморіального кладовища

“Із вчорашньої зустрічі з Лапутіною сім’ї Азовсталі дізналися, що все перегралося. Мінвет виступає за те, щоб захисників Маріуполя поховали в селі Гатне Фастівського району Київської області. Чому і на яких підставах? Міністр не уточнила. Складно передати словами моральний стан родин, з яких настільки цинічно й відкрито знущаються”, – прокоментувала Тетяна Даниленко.

Також вона зазначила, що чиновниця дорікає сім’ям героїв, що вони просто не хочуть забрати тіла, поховати в своїх селах і не турбувати міністра.

Читайте: В Борисполі планують створити алею для почесних поховань військових

Фото: РБК-Україна 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4