Засідання Київради 13.06.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 13.06.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 13 червня, на 11:00 заплановане чергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено 667 проєктів рішень, переважна більшість яких – 610 – стосуються питань відмови у наданні дозволів громадянам на розробку проєктів землеустрою щодо відведення ділянок. Серед іншого, на цьому засіданні міськрада може здійснити крок до залучення приватного інвестора для реалізації проєкту “Впровадження системи фіксації порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”, а також внести зміни до міської цільової програми «Діти. Сім’я. Столиця на 2022-2024 роки».

Про те, що 13 червня 2024 року об 11:00 відбудеться позачергове пленарне засідання Київради, КВ стало відомо з анонсу на сайті міськради. 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:

Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №487 від 3 червня 2024 року.

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 667 проєктів рішень. Вони вже згруповані у чотири розділи (“Загальні питання”, “Питання власності”, “Питання містобудування та землекористування” і “Проєкти рішень Київради на виконання рішень та постанов судів”), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • 610 проєктів рішень – щодо відмови у наданні дозволів громадянам на розробку проєктів землеустрою щодо відведення ділянок (така кількість є якщо і не рекордною, то точно однією з найбільших за період діяльності Київради в часи Незалежності України. – КВ);
  • 13 проєктів рішень – щодо надання земельних ділянок для створення озеленених територій загального користування;
  • 12 проєктів рішень – про гуманітарні питання тощо.

Серед іншого, Київрада може сьогодні здійснити чергову спробу залучити приватного інвестора для реалізації проєкту “Впровадження системи фіксації порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”. Перша така спроба мала місце ще у 2020-ому, але відповідне рішення Київради вже втратило свою чинність через вимоги законодавства. Проєкт рішення по цьому питанню, який винесено на сьогоднішнє засідання, вже розглядався міськрадою 30 травня 2024-го, але тоді керівництво КМДА не змогло переконати депутатів у необхідності цих заходів – за погодження цього документу проголосував всього 41 народний обранець (необхідний мінімум – 61). Серед головних причин – депутати остерігалися, що записи з вуличних камер можуть потрапити до ворога, а також вказували на те, що МВС пропонує столиці схожу систему на безоплатній основі.

Читайте: Депутати Київради передумали залучати інвестора для стеження за порядком на столичних дорогах

Також Київрада сьогодні може внести зміни до міської цільової програми «Діти. Сім’я. Столиця на 2022-2024 роки». Згідно з цими коригуваннями, столична влада, зокрема, збільшить кошторис реалізації вказаної програми у 2024 році більш ніж на 9 млн гривень – з 250,7 млн до 259,8 млн. Додаткове фінансування керівництво Києва планує направити, серед іншого, на капітальний ремонт підвального приміщення Київського міського центру сім’ї “Родинний дім” та встановлення системи заземлення та блискавкозахисту в Київському міському центрі соціальної підтримки дітей та сімей.

Читайте: Київрада збільшила фінансування програми “Діти. Сім’я. Столиця” на 2022 рік

Крім того, на розгляд депутатського корпусу вчергове винесено проєкт звернення до Кабінету Міністрів щодо відновлення перевірок у сфері державного архітектурно-будівельного контролю під час дії воєнного стану. Відповідний проєкт рішення вже декілька разів не набирав необхідної кількості голосів. Причиною цього ставала діаметрально протилежна позиція по цьому питанню у різних політичних сил Київради. Так, деякі депутати висловлювали думку, що такі перевірки є тиском на бізнес в умовах війни, а інші – що без цих заходів контролю міській владі дуже важко зупиняти резонансні забудови.

Читайте: Київрада не підтримала направлення звернення до Кабміну щодо відновлення “будівельних перевірок”

Як і зазвичай, цей перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради вносять до порядку денного деякі проєкти рішень вже безпосередньо під час пленарного засідання, а деякі виключають. При цьому, вже традиційно на сайті  міськради не було заздалегідь опубліковано перелік питань, які на розгляд народних обранців виносяться в порядку невідкладності.  

Фото: КВ

КиївВлада

Іван Кулик

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4