Заступник Кличка пояснив навіщо він їздив у Париж

Заступник Кличка пояснив навіщо він їздив у Париж

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник пояснив мету своєї поїздки до Парижа – він взяв участь у конференції Fast-Track Cities 2024. Захід був присвячений прискоренню боротьби з ВІЛ, туберкульозом та гепатитами в міських умовах. За словами Поворозника, через повномасштабну війну в Україні боротьба зі СНІДом у Києві ускладнилася, але столиця продовжує надавати необхідні медичні послуги та лікування.

Про це, як передає КВ, йдеться у дописі самого Миколи Поворозника.

“У межах конференції Fast-Track Cities 2024 взяв участь у панельній сесії “Від ізоляції до синергії: Об’єднання міських ініціатив у сфері охорони здоров’я”. Цього року захід проходить у Парижі та має на меті підкреслити вплив, досягнутий мережею “Fast-Track Cities” за останнє десятиліття у прискоренні темпів протидії ВІЛ, туберкульозу та вірусних гепатитів”, – прокоментував перший заступник голови КМДА.

За його словами, повномасштабна війна пригальмувала прогрес Києва у подоланні СНІДу як загрози громадському здоров’ю. Зокрема, до лютого 2022 року місто охоплювало лікуванням 93% пацієнтів із виявленим ВІЛ-статусом, наразі цей показник лише 77%. І ті пацієнти, котрі наразі проходять лікування, демонструють його високу успішність — на рівні 96%.

До 2021 року Київ розробляв і впроваджував окремі програми для боротьби з інфекціями, зокрема ВІЛ і туберкульозом. Лікування проводилося у спеціалізованих закладах, де пацієнти мали доступ до комплексних послуг, але їм доводилося витрачати час на дорогу та звертатися в інші установи для лікування інших захворювань.

Миколи Поворозника наголосив, що після приєднання до ініціативи Fast-Track Cities послуги з лікування ВІЛ та замісної терапії стали доступними в поліклініках і діагностичних центрах – якщо в 2014 році таких пунктів було лише п’ять, то нині їх кількість охоплює вісім районів міста і це дозволило наблизити послуги до людей та забезпечити доступ до комплексної медичної допомоги незалежно від їхнього ВІЛ-статусу чи інших особливостей.

А вже від 2021 року Київ запровадив комплексне програмування, де питання профілактики та скринінгу включили в міську програму “Громадське здоров’я”, а заходи з лікування та діагностики — до програми “Здоров’я киян”.

“Це наш програмний шлях. І одним із викликів на цьому шляху є деяке зростання дискримінації, що відчувають люди з ВІЛ, які користуються медичними послугами в неспеціалізованих медичних закладах. Подолання цього виклику об’єднає міських партнерів, які за координації Київського представництва “Fast-Track Cities” впроваджуватимуть заходи з навчання медиків і моніторингу дотримання антидискримінаційної поведінки”, — зазначив перший заступник голови КМДА.

Нагадаємо, у серпні КВ повідомила, що у Києві за перше півріччя 2024 року смертність від туберкульозу знизилася на 38,5%, а від ВІЛ-інфекції/СНІДу залишається на рівні минулого року.

Читайте: У Києві проведуть профілактичний тижневик до Дня боротьби з раком грудей

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4