Збитки у понад 1 млрд гривень, 156 проваджень у судах , – прокурори прозвітували про розслідування зловживань у КМДА

Збитки у понад 1 млрд гривень, 156 проваджень у судах , - прокурори прозвітували про розслідування зловживань у КМДА

Столична прокуратура надала інформацію про результати розслідувань зловживань посадовців КМДА, комунальних підприємств та органів самоврядування столиці за 2023-2024 роки. Зокрема у звіті йдеться про збитки у понад 1 млрд гривень та 156 проваджень у судах.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Згідно з повідомленням, прокуратурою у 2023 році закінчено досудове розслідування та передано до суду обвинувальні акти у 80 кримінальних провадженнях стосовно 97 обвинувачених, у тому числі:

  • щодо 49 службових осіб КМДА та комунальних підприємств, установ, організацій, утворених Київською міською радою (з них 45 – особи керівного складу);
  • 17 – районних у м. Києві держаних адміністрацій (з яких 15 керівного складу);
  • 27 – суб’єктів господарювання-підрядників.

Крім того, у 2023 році у 14 кримінальних провадженнях, в яких на цей час не закінчено досудове розслідування, повідомлено про підозру 23 особам, з яких:

  • 15 службовим особам КМДА та комунальних підприємств (15 керівного складу);
  • 8 – суб’єктів господарювання.

Зазначається, що активну роботу з протидії розкраданню коштів та корупції в органах міської влади та комунальній сфері продовжено у поточному році. За 6 місяців 2024 року вже передано до суду 76 обвинувальних актів щодо 87 обвинувачених, зокрема:

  • 60 службових осіб КМДА та комунальних підприємств (з яких 50 керівного складу);
  • 14 – райдержадміністрацій (10 керівного складу);
  • 13 – посадових осіб підприємств-контрагентів.

Також у 21 провадженні повідомлено про підозру ще 37 особам, з яких:

  • 26 посадовим особам комунальних підприємств (із них 23 керівного складу);
  • 11 – господарюючих суб’єктів.

У прокуратурі зауважили, що протягом 2023 року та 6 місяців 2024 року кримінальні правопорушення виявлено у різних сферах комунального господарства, зокрема:

  • Ремонт та облаштування укриттів цивільного захисту.  Направлено до суду 11 обвинувальних актів, в 1 кримінальному провадженні, в якому триває слідство, повідомлено про підозру.
  • Дорожнє господарство, утримання та будівництва шляхово-транспортних споруд, транспортна інфраструктура. Направлено до суду 33 обвинувальні акти, у 12 кримінальних провадженнях, в яких триває слідство, повідомлено про підозру.
  • Благоустрій, утримання зелених насаджень, облаштування парків, скверів. Направлено до суду 18 обвинувальних актів, у 4 кримінальних провадженнях, в яких триває слідство, повідомлено про підозру.
  • Утримання водного фонду. Направлено до суду 8 обвинувальних актів, у 2 кримінальних провадженнях, в яких триває слідство, повідомлено про підозру.
  • Утримання житлового фонду. Направлено до суду 16 обвинувальних актів, у 3 кримінальних провадженнях, в яких триває слідство, повідомлено про підозру.
  • Водопостачання та теплопостачання. Направлено до суду 8 обвинувальних актів, в 1 провадженні повідомлено про підозру та наразі триває слідство.
  • Медичне обслуговування населення. Направлено до суду 8 обвинувальних актів, в 1 провадженні, в якому триває слідство, повідомлено про підозру.
  • Освіта, спорт та культура. Направлено до суду 32 обвинувальних акти, у 6 кримінальних провадженнях, в яких триває слідство, повідомлено про підозру.
  • Надання ритуальних послуг. Направлено до суду 4 обвинувальних акти, у 2 кримінальних провадженнях, в яких триває слідство, повідомлено про підозру.
  • Утримання та надання в оренду комунального нерухомого майна. Направлено до суду 7 обвинувальних актів.
  • Торгівля та соціально-побутового обслуговування населення. Направлено до суду 5 обвинувальних актів.

“У кримінальних провадженнях, обвинувальні акти в яких скеровано до суду у 2023 році, встановлено збитки на загальну суму понад 510 млн грн, у 2024 році – на 554 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у лютому 2024 року ВР створила ТСК  з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва під час дії воєнного стану. Головним завданням комісії у Верховній Раді називають підготовку законодавчих змін, які нібито мають “вивести систему управління столицею з хаосу”.

Читайте: Верховна Рада створила комісію з питань дослідження ефективності влади Києва під час воєнного стану

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Авточернетка
Не заради квартир: Нацполіція розслідує порушення при забудові земель НАН України у Києві
09:00 Головне слідче управління (ГСУ) Нацполіції вивчає особливості реалізації договорів від 22 листопада 2016 року щодо будівництва житлового комплексу на просп. Академіка Глушкова, 42,…
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
09:00 Загальна сума публічних замовлень Ірпеня в липні сягла 44,33 млн гривень. Більше третини цих грошей направили на другу спробу будівництва станції знезалізнення по…
Banner
QlU7mDx4