Зеленський виключив зі складу Ставки ексголову Держспецзв’язку Щиголя

Зеленський виключив зі складу Ставки ексголову Держспецзв'язку Щиголя

Президент України Володимир Зеленський вчора, 22 листопада, виключив зі складу Ставки верховного головнокомандувача ексголову Держспецзв’язку Юрія Щиголя і призначив міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Про це KВ стало відомо з указу №771/2023 “Про зміни у складі Ставки Верховного Головнокомандувача” на сайті Офісу президента.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Відповідно до статті 8 Закону України “Про оборону України”, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України постановляю… увести до персонального складу Ставки верховного головнокомандувача Федорова Михайла Альбертовича – Віцепрем’єр-міністра України з питань інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – Міністра цифрової трансформації України; вивести зі складу Ставки Верховного Головнокомандувача Ю. Щиголя”, – йдеться в документі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як писала KВ22 листопада слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід особі, яку слідство вважає організатором схеми заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) засобів інформатизації для створення системи захищених реєстрів даних. Правоохоронці не називають імені заарештованого. За даними ЗМІ йдеться про ексголову Держспецзв’язку Юрія Щиголя.

Читайте: САП та НАБУ повідомили про підозру щойно звільненим керівникам Держспецзв’язку

Нагадаємо, Юрій Щиголь був призначений на посаду Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в липні 2020 року.

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4