Зміни до програми “Захисник Києва”: мобілізованим мешканцям столиці будуть давати 30 тис. гривень з міського бюджету

Зміни до програми “Захисник Києва”: мобілізованим мешканцям столиці будуть давати 30 тис. гривень з міського бюджету

Столична міськрада внесла чергові зміни до програми “Захисник Києва” на 2022‒2024 роки”. Згідно з прийнятим рішенням, влада Києва збільшила кошторис цієї програми з 6,1 млрд до 7,6 млрд гривень. Це додаткове фінансування буде освоєне в 2024 році – керівництво міста планує направити його, зокрема, на закупівлю БПЛА, ремонти в приміщеннях сил оборони тощо. Серед іншого, вже найближчим часом кияни, які були та будуть мобілізовані з 1 грудня 2023-го, отримуватимуть зі столичного бюджету одноразову матеріальну допомогу в розмірі 30 тис. гривень.

Як стало відомо KВ, під час сьогоднішнього засідання Київради депутати внесли зміни до міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони “Захисник Києва” на 2022‒2024 роки”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Суб’єктом подання відповідного проєкту рішення №08/231-1501/ПР від 29 листопада 2023 року виступив секретар Київради Володимир Бондаренко. У сесійній залі за погодження цього документу проголосував 61 депутат.

Відповідно до прийнятого рішення, Київрада збільшила обсяги фінансування вказаної програми на 2024 рік на 1,5 млрд гривень – з 29,8 млн гривень до 1,51 млрд гривень. Таким чином, загальний кошторис реалізації програми на три роки збільшився з 6,1 млрд гривень до 7,6 млрд гривень. Усі ці грошові кошти планується виділити з міського бюджету Києва.

Додаткові фінансові ресурси столична влада планує направити на капітальний і поточний ремонт приміщень пунктів постійної дислокації сил оборони та безпеки, ремонт і технічне обслуговування військової техніки, придбання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та засобів захисту військової техніки від ураження, обладнання опорних пунктів тощо. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Крім того, з керівництво міста буде виплачувати киянам, які були та будуть мобілізовані на військову службу з 1 грудня 2023-го, по 30 тис. гривень одноразової адресної матеріальної допомоги. Передбачається, що в 2023 році на це буде витрачено 10 млн гривень (із розрахунку мобілізації 333 осіб), а в 2024 році –  50 млн гривень -(із розрахунку мобілізації 1,6 тис. осіб).

Як повідомляла KВ, програма “Захисник Києва на 2022-2024 роки” була затверджена рішенням столичної міськради №4175/4216 від 20 січня 2022 року. Тоді депутати вирішили, що кошторис її виконання на 3 роки повинен становити лише 110,1 млн гривень. Протягом минулого і поточного років Київрада 12 разів вносила зміни до цієї програми, поступово збільшивши обсяги її фінансування до 6,1 млрд гривень.

Читайте: Київрада виділила кошти на підготовку операторів БПЛА

Зазначимо, розробником та відповідальним виконавцем вказаної програми є Департамент муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації (КМДА), який з 12 грудня 2018 року очолює Роман Ткачук. Нагадаємо, цей посадовець нині знаходиться під підозрою як мінімум у трьох кримінальних провадженнях щодо неналежного функціонування укриттів у столиці та за фактами можливих розтрат бюджетних коштів при здійсненні різних закупівель.

Читайте: Переплата за генератори: слідчі вважають, що КМДА “подарувала” компанії Герег 1,8 млн гривень

Фото: скріншот трансляції пленарного засідання

КиївВлада

Автор:
Іван Кулик

Рекомендуємо до перегляду

Освоять 705 млн: школу і дитсадок під Києвом збудують фірми із політичним корінням
Освоять 705 млн: школу і дитсадок під Києвом збудують фірми із політичним корінням
09:00 З різницею в кілька днів Борщагівська сільрада уклала договори ціною понад 700 млн гривень на будівництво одразу двох навчальних закладів – дитсадка та…
Попри відмови та порушення: Київрада поновила договір оренди землі під ЖК “Delrey”
Попри відмови та порушення: Київрада поновила договір оренди землі під ЖК “Delrey”
09:00 Київрада на 5 років поновила договір оренди земельної ділянки площею 0,31 га у Військовому проїзді – історичному центрі столиці. Таким чином компанії, які…
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачала Миронівка
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачала Миронівка
09:00 В останній весняний місяць 2024 року бюджетні замовники Миронівки на Київщині уклали через Prozorro договорів на понад 22 млн гривень. За ці кошти…
Banner
QlU7mDx4