ЗСУ отримали 18 САУ “Богдана”, виробництво яких профінансувала Данія

ЗСУ отримали 18 САУ "Богдана", виробництво яких профінансувала Данія

Збройні Сили України вже отримали 18 самохідних артилерійських установок (САУ) “Богдана” українського виробництва, які профінансувала Данія.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні видання “Мілітарний” з посиланням на інформацію міністра оборони Данії Трольса Лунд Пульсена під час виступу на форумі “Ялтинська європейська стратегія”

Данський міністр повідомив, що артилерійські системи “Богдана”, закупівля яких була профінансована його країною, наразі вже перебувають на озброєнні.

Він також зазначив, що передача всіх замовлених систем відбулася через два місяці після фінансування цієї угоди.

“Це була перша угода, яку ми уклали. У липні ми подали замовлення на виробництво (українським виробником – КВ) 18 артилерійських систем “Богдана”, а цими вихідними їх вже передали українським Збройним силам”, — повідомив Поульсен.

Додатково міністр зазначив, що закуповувати зброю, а також здійснювати її технічно-матеріальну підтримку набагато простіше, оскільки для цього потрібно значно менше коштів.

“Тепер ми закликаємо більше європейських країн фінансувати виробництво зброї тут, в Україні”, — наводить “Мілітарний” слова міністра.

Читайте: Шмигаль заявив, що Україна подвоїла обсяг виробництва зброї

Фото: Командування Сухопутних військ 

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4