Через незадовільний стан сховищ у Києві прокуратура пред’явила 28 позовів

Через незадовільний стан сховищ у Києві прокуратура пред’явила 28 позовів

Органи  Київської міської прокуратури регулярно перевіряють стан укриттів у столиці. Від початку повномасштабної агресії до судів подано 28 позовів щодо усунення незадовільного стану бомбосховищ. Після втручання прокуратури добровільно балансоутримувачами та власниками приведено у стан готовності 5 сховищ. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, перевірки стану утримання захисних споруд регулярно проводяться представниками прокуратури із залученням працівників ДСНС України. “…встановлено, що значна кількість сховищ у різних районах міста Києва не готові повноцінно виконувати свої функції”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“…органи прокуратури столиці упродовж 2022-2023 років пред’явили до судів 28 позовів про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні цивільні споруди загальною площею близько 11, 5 тис. кв м та місткістю для 11656 осіб у стан готовності до використання за призначенням”, – зазначили в прокуратурі.

За реагування прокурорів балансоутримувачами та власниками добровільно приведено у стан готовності 5 сховищ. У тому числі приведено до ладу сховища комунальних закладів охорони здоров’я, місткістю на 1081 особу, “що підтверджується актами органів Державної служби з надзвичайних ситуацій”.

“Крім того, керівник Київської міської прокуратури неодноразово звертався до Київського міського голови з пропозицією розглянути питання про виділення достатньої суми коштів для приведення у належний стан об’єктів цивільного захисту – найпростіших укриттів для мешканців столиці”, – зауважили в прокуратурі.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня ворог завдав ракетного удару по столиці. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Правоохоронці розпочали два кримінальних провадження.  В рамках розслідування загибелі людей біля укриття правоохоронці затримали чотирьох осіб. Повідомлення про підозру готують затриманим першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу, його заступнику та охоронцю установи.

Читайте: У справі про закрите укриття у Києві затримали трьох посадовців та охоронця медзакладу

Як інформувала KВ, 2 червня 2023 року столична постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів. Рішення обовʼязкове до виконання всім установам і закладам.

Читайте: Ухвалене рішення про цілодобовий доступ до укриттів – обов`язкове до виконання всім установам і закладам, – Кличко

Фото:  Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
14:00 Телефонія та зв’язок стали однією з цілей під час нападу росіян одразу після вторгнення їх на Київщину. Оператори зв’язку області постали перед необхідністю…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
10:00 У вересні бориспільські замовники провели через Prozorro договорів загальною ціною 19,63 млн гривень. Найдорожчим вкладенням міста стало продовження реконструкції амбулаторії в селі Рогозів,…
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Banner
QlU7mDx4