Депутати Українки не підтримали голосування по резервному фонду, звідки фінансується реагування на аварії, – мер Туренко

Депутати Українки не підтримали голосування по резервному фонду, звідки фінансується реагування на аварії, - мер Туренко

На 43-й позачерговій сесії Української громади, яка відбулася 18 жовтня, обговорювали бюджетні питання, більшість з яких підтримали, але виплати матеріальної допомоги виконкому та поповнення резервного фонду залишились без голосування. Мер зазначив, що резервний фонд є критично важливим для оперативного реагування на аварійні ситуації, а рішення депутатів не підтримати його поповнення – помилкове. Також депутати не проголосували питання фінансування ремонту ліфтів у місцевій лікарні, через що призупинили відкриття хірургічного відділення. 

Про це КВ дізналася із відеозвернення голови Української міської громади Олександра Туренка (“Європейська Солідарність”) у Facebook. 

Як розповів мер, відбулася 43 позачергова сесія Української міської ради, на якій розглядалися бюджетні питання. Майже всі пропозиції були підтримані, однак деякі залишились без голосування. Зокрема, не була підтримана виплата матеріальної допомоги членам виконкому. 

Депутати Українки не підтримали голосування по резервному фонду, звідки фінансується реагування на аварії, - мер Туренко

“Я пояснював, що це люди, і люди мають отримувати зарплату, і зарплати у виконкомі невеликі. Випереджаючи активістів, кажу, себе не подавав, виключно колектив”, – розповів мер.

За словами Туренка, це перший випадок за останні 15 років, коли матеріальна допомога не буде виплачена.

Також не було затверджено поповнення резервного фонду, який, на думку Туренка, є важливим інструментом для оперативного реагування на надзвичайні ситуації. 

«Резервний фонд — це оперативні гроші, які ми витрачаємо на наші потреби, на усунення аварійних ситуацій, щоб не чекаючи скликань сесій та виконкомів, оперативно проводити ремонтні роботи. У нас ці гроші є, ми їх заробили. Скажу більше, у нас дуже непогана картина”, — наголосив він. 

Крім того, було зазначено, що частка ПДФО від Трипільської ТЕЦ становить 21%, і це свідчить про зниження залежності громади від одного підприємства.

У нас вже є дуже багато нових підприємств, це і додаткові робочі місця, і складова ПДФО Трипільської ТЕС всього 21%. Це некритично для бюджету громади. Звісно хотілось би, щоб вона була більша, адже це б свідчило про те, що підвищились зарплати на підприємстві”, – каже мер. 

Одне з важливих питань, що також не було підтримане депутатським корпусом, стосувалось фінансування ремонту ліфтів у лікарні. 

«Дуже погано, що ми не відремонтуємо ті ліфти», — підкреслив він, пояснюючи, що це призведе до призупинення відкриття хірургічного відділення. 

Також було зазначено, що якість медичних послуг у лікарні значно покращилась, і, за словами мешканців, вони задоволені рівнем надання послуг. Частково цій ситуації сприяло розміщення на території Сєверодонецької лікарні, яка надає безплатні послуги громаді.

“…У лікарні заплановано відкриття хірургії, зараз процес призупиниться, бо хірургічне відділення без ліфтів не працює. Будемо звертатись до депутатів, шукати шляхи, домовленості, щоб збільшити кількість медпослуг… Дуже хотілось би підтримки в сесійній залі, щоб і ми своїм бюджетом, хоча б частково взяли участь в фінансуванні вторинної ланки”, – додав Туренко. 

Крім того, увагу було звернено на питання відкриття нових стоматологічних кабінетів, що готуються до роботи. 

«Я думаю, що до кінця року ми відкриємо нові кабінети», — резюмував він.

Нагадаємо, що місто Українка планувало запровадити компенсацію за стоматологічні послуги для мешканців. Громада вивчала можливість фінансування таких компенсацій з бюджету. Проте, яку саме стоматологічну клініку оберуть для компенсації витрат, мали визначити на конкурсній основі.

Читайте: Українка шукає альтернативні шляхи живлення електроенергією та опалення після руйнації Трипільської ТЕС

Фото: wikimapia.org

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
09:00 В Києві не може завершитися епопея навколо знесення самовільно зведеної будівлі “Garden cafe” (до 2020 року – “Колиба”) у регіональному ландшафтному парку “Партизанська…
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
Banner
QlU7mDx4