Генштаб ЗСУ: за 16 годин 23 вересня на фронті ворог атакував 89 разів

Генштаб ЗСУ: за 16 годин 23 вересня на фронті ворог атакував 89 разів

Противник не припиняє спроб просуватися в глибину території України. На даний час ворог 89 разів атакував позиції Сил оборони. Найбільше боїв – на Покровському, Торецькому й Курахівському напрямках.

Про це КВ дізналася зі зведення Генштабу ЗСУ станом на 16 годину 23 вересня 2024 року.

Повідомляється, що 

  • на Харківському напрямку російські терористи один раз штурмували позиції наших підрозділів в районі Липців.  
  • Чотири рази ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Українські захисники відбивали ворожі штурми поблизу Глушківки та Стельмахівки.  
  • На Лиманському напрямку ворожі підрозділи не припиняють атакувати в районах населених пунктів Чернещина, Дружелюбівка, Невське, Макіївка, Діброва, Торське. З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили шість ворожих атак, ще шість боїв тривають дотепер.
  • Поблизу Федорівки на Сіверському напрямку наші оборонці успішно відбили одну атаку противника.
  • За підтримки штурмової авіації на Краматорському напрямку загарбники здійснили чотири атаки позицій Сил оборони поблизу Калинівки, Кліщіївки, Білої Гори та Предтечиного, поблизу останнього боєзіткнення продовжується до цього часу.  
  • На Торецькому напрямку, активно застосовуючи штурмову та бомбардувальну авіацію, ворог здійснив 13 атак. КАБами завдав ударів по населеним пунктам Щербинівка, Віролюбівка та Костянтинівка, атакував поблизу Дачного, Торецька та Неліпівки. Наші захисники дають гідну відсіч, п’ять атак зупинено, ще сім боєзіткнень тривають.
  • На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже 18 спроб атакувати наших захисників в районах Воздвиженки, Гродівки, Орлівки та Маринівки. Сили оборони стримують ворожий натиск, всі атаки противника відбито.
  • Дванадцять боєзіткнень відбулось на Курахівському напрямку, де загарбники намагались просунутися в районах Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки. Чотири бої ще тривають.
  • На Времівському напрямку загарбники чотири рази йшли в наступ на позиції українських військ поблизу Вугледара та Павлівки, біля якої на даний час триває бій.
  • На Оріхівському напрямку окупанти атакували біля Новоандріївки, штурм успішно відбито, ситуація контрольована.
  • На Придніпровському напрямку відбито дві ворожі атаки.

На інших напрямках, на даний час, ворог активних дій не веде.

У зведенні вказується, що продовжують потерпати від російських артилерійських обстрілів прикордонні райони Сумщини та Чернігівщини – постраждали населені пункти Соснівка, Бачівськ, Мезенівка, Олександрівка, Новомиколаївка. Крім цього, росіяни завдали авіаударів КАБами по населеним пунктам Бунякіне, Річки, Волфине, Гірки, Свобода, Бруски, Нова Слобода, Будівельне, Бондарівка.  

Також сьогодні російська авіація скинула три КАБи на територію Курської області рф. Били окупанти по Курщині також з РСЗВ та ствольної артилерії.  

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. 

Слава Героям!

Читайте: 100 ОМБ ЗСУ запрошує до своїх підрозділів фахівців: зв’язківців, інженерів, медиків, водіїв

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
09:00 Столична міськрада затвердила цільову програму “Охорона та збереження культурної спадщини”, яка розрахована на період 2025–2027 років. На її реалізацію планується витратити 1,17 млрд…
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Banner
QlU7mDx4