Котельню “Украероруху” передають в обслуговування “Київтеплоенерго”, – КМДА

Котельню “Украероруху” передають в обслуговування “Київтеплоенерго”, - КМДА

Держпідприємство “Украерорух” на сьогодні практично не функціонує і не має можливостей повноцінно обслуговувати котельню в наступному опалювальному сезоні. Для забезпечення теплом споживачів у зоні обслуговування цієї котельні столична влада підготувала документацію для передачі її КП “Київтеплоенерго”.

Про це KВ дізналася з повідомлення Київської міськдержадміністрації (КМДА).

В адміністрації заявили, що місто спільно з комунальним підприємством “Київтеплоенерго” працює над вирішенням проблеми для споживачів у зоні обслуговування котельні, що належить державному підприємству “Украерорух”. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Це сезонна автоматизована котельня, що знаходиться в Солом’янському районі. Теплові мережі від котельні експлуатуються вже більше 30 років і потребують заміни.  Власник – ДП “Украерорух”, яке практично не функціонує і не має можливостей повноцінно обслуговувати котельню в наступному опалювальному сезоні. В нинішніх складних умовах ми повинні діяти згуртовано, щоб не допустити зриву теплопостачання для мешканців житлових будинків і гуртожитку. Адже минулого року проблеми із вчасним отриманням тепла тут уже були, були звернення людей через відсутність послуг. Іншого варіанту як приймати котельню до комунальної власності – немає. Підготовлено спільний з “Украерорухом” план дій, документація для передачі котельні на обслуговування КП “Київтеплоенерго”, – заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його словами, щороку місто змушене приймати рішення про відключення або переключення будинків від приватних або відомчих котелень. Адже нині господарська діяльність з теплопостачання є збитковою і власники відмовляються надалі утримувати котельні.

Петро Пантелеєв зазначив, що підготовка до зими проходить у штатному режимі, однак роботу корегує графік комендантської години та складнощі з придбанням матеріалів і трубопроводів.

Раніше KВ повідомляла, що КП “Київтеплоенерго” продовжує нараховувати киянам сплату за ненадані послуги, зокрема, за сушарки рушників, яких не існує.

Читайте: Київрада приховує від громадськості умови кредиту від ЄБРР для “Київтеплоенерго” на майже 5 млрд гривень

Фото: КМДА

КиївВлада

Автор:
Альона Момот
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4