Мешканці столиці можуть чути звуки вибухів – це під Києвом працюють піротехніки

Мешканці столиці можуть чути звуки вибухів - це під Києвом працюють піротехніки

На Київщині працюють військові, правоохоронці та бійці ДСНС, які проводять зачистку та розмінування області. У зв’язку з цими роботами мешканці Києва можуть чути вибухи. 

Про це KВ стало відомо повідомлення пресслужби Сухопутних військ ЗСУ. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Звуки вибухів, які зараз чутно в столиці – це працюють піротехніки по розмінуванню територій”, – йдеться у повідомлені.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляють в ГУ ДСНС України, піротехніки на Київщини очищують території, дороги, будинки та інфраструктурні об’єкти від боєприпасів, що залишили після свого відступу окупанти. 


Згідно інформації рятувальників, на території України протягом доби піротехнічними підрозділи ДСНС залучалися 153 рази, виявлено, вилучено і знешкоджено 1 тис. 190 вибухонебезпечних предметів, обстежено територію площею 232 га.

“Найчастіше піротехнічні підрозділи працювали: в Харківській області 1 тис. 828 разів, на Миколаївщині – 953, Донеччині – 250, Київщині – 230, Сумщині 125 разів”, – повідомили в ДСНС.

Всього з початку широкомасштабного військового вторгнення російської федерації на території України знешкоджено 22 тис. 425 вибухонебезпечних предметів, 417 кг вибухової речовини, у тому числі 1 тис. 364 авіаційні бомби. Обстежено територію площею  5 тис. 124 га.

Громадян закликають у разі виявлення підозрілого предмету або вибухівки одразу повідом за номером телефону – 101 або 102. 

Нагадаємо, після повного звільнення Київської області від рашистської окупації, Міністерство інфраструктури провело оцінку руйнувань. За попередніми даними, в області зруйновано щонайменше 5 мостів.

Читайте: На Київщині найбільша кількість повідомлень про замінування надійшла з Броварського, Бучанського та Вишгородського районів, – КОВА


Фото: ГУ ДСНС України, вибухи, розмінування

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
14:00 Телефонія та зв’язок стали однією з цілей під час нападу росіян одразу після вторгнення їх на Київщину. Оператори зв’язку області постали перед необхідністю…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
10:00 У вересні бориспільські замовники провели через Prozorro договорів загальною ціною 19,63 млн гривень. Найдорожчим вкладенням міста стало продовження реконструкції амбулаторії в селі Рогозів,…
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Banner
QlU7mDx4