Нардепа Дмитрука оголосили у міжнародний розшук

Нардепа Дмитрука оголосили у міжнародний розшук

Державне бюро розслідувань (ДБР) оголосило в міжнародний розшук підозрюваного в нападах на громадян чинного народного депутата. Йдеться про Артема Дмитрука.

Про це, як передає КиївВлада, йдеться в повідомленні Державного бюро розслідувань (ДБР).

“За даними слідства ДБР, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який виконував на той момент свої службові обов’язки. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначили у Бюро, в Києві у депутата виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку декілька ударів, зокрема у голову. Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Народний депутат України підозрюється:

  •  в умисному заподіянні групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України);
  •  викраденні вогнепальної зброї групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України);
  •  умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 122 КК України);
  •  грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю (ч. 1 ст. 296 КК України).

У повідомленні на називають прізвища нардепа, але з опублікованого фото можна дійти висновку, що йдеться про колишнього депутата від “Слуги народу” Артема Дмитрука. Наразі нардеп перебуває не в Україні, Офіс генпрокурора порушив кримінальне провадження за фактом незаконного перетину ним кордону.

Нагадаємо, 25 серпня цього року народному депутату України було повідомлено про підозру. Народному “обранцю” інкримінують напади на правоохоронця та військового, його викликали до ДБР на 29 та 30 серпня. 

Читайте: Нардепу ​Дмитруку повідомили про підозру та викликали до ДБР

Фото: ДБР

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4