Нацпол взявся шукати корупцію під час відновлення будівель Києва (ВІДЕО)

Нацпол взявся шукати корупцію під час відновлення будівель Києва (ВІДЕО)

Відновленням будівель в столиці, які були пошкоджені внаслідок російських обстрілів, досі фактично завідує заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп. З ним пов’язані численні корупційні скандали, найсвіжіші з яких стосуються саме реконструкції об’єктів, що зазнали пошкоджень ракетних обстрілів у 2022 році. 

Про це йдеться у сюжеті на YouTube-каналі KВ, зробленого на основі кримінального провадження №12022100000000595, яке було відкрито Головним управлінням Нацполіції Києва ще 10 серпня 2022 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно матеріалів,  2022 році ремонтні роботи проводились, зокрема, у 4 закладах освіти Оболонського району (школи №168, №256, №4 та санаторна школа-інтернат №21), а також у двох багатоквартирних будинках за адресами вул.Соломії Крушельницької, 3-А та вул.Чорнобильській, 9-А. Загальна вартість проведення робіт на цих об’єктах склала близько 187 млн гривень. На відновлення цих будівель звернули увагу правоохоронці.

Відновлення пошкоджених об’єктів здійснювалось на замовлення компанії “Житлобудінвест-УКБ”, екс-керівником якої є заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп. В ході розслідування правоохоронці встановили, що до актів виконаних робіт були внесені недостовірні відомості – тобто обсяг робіт був завищений, а надлишок коштів – ймовірно був привласнений. 

Слідчі дійшли висновку, що в окремих випадках вартість проведення робіт була у 2,5 рази більша за реальні потреби. За інформацією правоохоронців, це відбувалося за попередньою змовою між замовником та виконавцем робіт.

В’ячеслав Непоп досі залишається на своїй посаді, а отже – залишається і ймовірність повторення таких скандалів вже на інших об’єктах. 

Як писала KВ, слідчі Нацполіції розслідують факти можливого привласнення коштів при відновленні столичних будівель, які було пошкоджено минулого року в результаті російських ракетних обстрілів. Попередньо мова йде про такі зловживання під час здійснення ремонтів чотирьох шкіл Оболонського району та двох багатоквартирних будинків (на вул. Чорнобильській, 9-А та вул. Соломії Крушельницької, 3-А), на які було витрачено близько 187 млн гривень. На думку слідства, фінансові ресурси розкрадалися за вже звичними схемами, зокрема – через завищення обсягів робіт (в деяких випадках – у 2,5 рази). Наразі жодна з посадових осіб компаній-підрядників (таких нараховується п’ять) чи замовників робіт (управління освіти Оболонської РДА та КП “Житлоінвестбуд-УКБ”) ще не отримала підозру від правоохоронців. Втім, це може бути зроблено після встановлення точної суми збитків. Також цілком ймовірно, що до переліку “розпильних проєктів” увійдуть й інші постраждалі заклади та житлові багатоповерхівки, адже в минулому році столична влада планувала витратити на їхні ремонти більше 1 млрд гривень.

Читайте: “Ракети і корупція”: у Нацполіції зацікавилися відновленням столичних будівель, що постраждали від обстрілів

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Автор:
Євген Краснокутський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4