Новим спікером КОР може стати Андрій Кріпак, – депутат Колодій

Новим спікером КОР може стати Андрій Кріпак, – депутат Колодій

Фракція “Слуга народу” планує кадрові зміни у Київській обласній раді. Депутати хочуть посунути з посади спікерку КОР Наталію Гунько, а на звільнене місце можуть посадити нового “слугу” – Андрія Кріпака (на фото). 


Як стало відомо KВ, 24 квітня на офіційній сторінці Київської обласної організації політичної партії “Слуга народу”у Facebook з’явилося оголошення про рішення щодо кадрових змін у Київській обласній раді. 


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


Як повідомив кореспондентці КВ депутат від “Батьківщини” Олександр Колодій, до облради вже увійшов лист про скликання позачергової сесії з приводу звільнення Гунько. Його було підписано всіма фракціями крім “Батьківщини”, яка взагалі не була поінформована про дії колег. Офіційної інформації про нову кандидатуру на пост Гунько поки немає, однак, в стінах адміністрації ходять чутки, що ним може стати Андрій Кріпак.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


“Наскільки мені відомо, в обласну раду вже, навіть, зайшов лист про скликання позачергової сесії з цього приводу. І цей лист підписали усі, крім “Батьківщини”, бо ми дізналися про це з неофіційних джерел. Розмовляв щойно з керівником обласної організації, він сказав що будемо збирати фракцію з цього приводу. Коли сесія планується – мені поки не відомо. Ходять чутки, що на місці Гунько “слуги” тепер бачать Андрія Кріпака”, – розповів Колодій.


За даними KВ, депутат Андрій Кріпак (фракція “Слуга народу”), до обрання в облраду, три каденції поспіль обіймав посаду голови Крюківщинської сільради. У 2020 році також пройшов і до Вишневої міської громади. Цікаво, що у 2019 році прокуратура підозрювала його у навмисному невиконанні рішення суду щодо розроблення та затвердження детальних планів села, проектування каналізації та цвинтаря і радила відсторонити його від посади.


Як раніше писала KВ, днями на офіційній сторінці регіонального осередку президентської політсили у Facebook було оприлюднено рішення щодо зміни керівництва Київської обласної ради (КОР). Чим не вгодила пані Гунько своїм однопартійцям “слуги” не пишуть, та і сама спікерка не спішить публічно комунікувати “потрапляння у немилість”. Натомість, у депутатському корпусі одностайності щодо відставки очільниці КОР досі нема. Одні депутати декларують бажання голосувати за недовіру, інші кажуть, що визначаться згодом, а треті, взагалі, сумніваються, що колегіальний орган збереться на кадрове засідання, а якщо і збереться то навряд нашкребе необхідні для відставки голоси.


Читайте: Пакуй валізу: “Слуги народу” вирішили випроводити свою однопартійку з посади голови Київоблради

Фото: Знай.ua

КиївВлада

Автор:
Анастасія Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4