Очільник Пентагону Остін у Києві оголосив про нову військову допомогу Україні

Очільник Пентагону Остін у Києві оголосив про нову військову допомогу Україні

Міністр оборони США Ллойд Остін, який прибув із неанонсованим візитом до Києва, зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським та оголосив про виділення Сполученими Штатами нового пакета військової допомоги Україні на 400 млн доларів.

Про це КВ дізналася з повідомлення інформагентства “Інтерфакс-Україна”.

“Я хотів би оголосити виділення президентського пакета допомоги на $400 млн на боєприпаси, військову техніку та озброєння для України”, – сказав Остін під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, куди прибув з неанонсованим візитом 21 жовтня 2024 року. Це четвертий та, ймовірно останній на посаді, візит Остіна до України

Остін запевнив, що США й далі надаватимуть допомогу Україні згідно з двосторонньою угодою у безпековій сфері, підписаною президентом Зеленським із президентом Джо Байденом. “Тому я буду радий сьогодні обговорити з вами подальше зміцнення нашого стратегічного партнерства”, – наголосив Остін.

“Я дуже дякую вам, пане міністр оборони Ллойде Остіне, за ваш візит. Я хотів би подякувати народу Сполучених Штатів, президенту Байдену, двопартійній підтримці. Ми дуже вдячні за підтримку, яку було надано Україні з самого початку цієї війни”, – сказав Зеленський під час зустрічі з Остіном.

Читайте: Пакет допомоги: Україна отримає від США чверть мільярда на оборону

Остін у Києві зустрічається з українським керівництвом “і підкреслить зобов’язання США надати Україні безпекову допомогу, необхідну для захисту від російської агресії на полі бою”, сказано у повідомленні щодо візиту на сайті Пентагону.

У Києві Остін також, як очікується, виголосить промову, у якій, зокрема, наголосить на “зобов’язаннях США забезпечити українські збройні сили необхідними спроможностями на полі бою, та чому боротьба України має значення для безпеки США”, йдеться далі у повідомленні американського військового відомства.

“Голос Америки” відзначає, що поїздка Остіна відбувається після того, як президент США Джо Байден 18 жовтня відвідав Німеччину та зустрівся з канцлером Олафом Шольцом, прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та президентом Франції Еммануелем Макроном для обговорення подальшої підтримки України. Лідери вчергове пообіцяли продовжувати підтримку Києва.

Читайте: Зеленський у Лондоні про рецепт миру: зброя зараз плюс майбутній вступ України в ЄС і НАТО

Фото: “Голос Америки” / REUTERS

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
09:00 Масштабного будівництва в столиці висотного житла фактично “під вікнами” башти №5 Київської фортеці може не відбутися завдяки старанням столичного адвоката Олександра Дядюка. Останній…
Ладо Гамсахурдія: “Грузію кремлю ніхто не подарує, крові ми не боїмося”
Ладо Гамсахурдія: “Грузію кремлю ніхто не подарує, крові ми не боїмося”
09:00 В цю суботу, 26 жовтня, в Грузії відбудуться вибори в парламент. Від результатів цих виборів залежить дуже багато, бо наразі Грузія перебуває під…
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Banner
QlU7mDx4