Президента закликають присвоїти звання Героя України загиблому бійцю ССО Геннадію Керничному

Президента закликають присвоїти звання Героя України загиблому бійцю ССО Геннадію Керничному

До Президента звернулися з проханням про присвоєння звання «Герой України» (посмертно)сержанту ССО Геннадію Керничному. Геннадій приєднався до лав ЗСУ наприкінці 2014 року, був поранений, пережив ампутацію частини ноги. Повернувся до війська, з перших днів повномасштабного вторгнення захищав Київщину, Харківщину, Донеччину. 23 вересня 2024 року загинув під час виконання бойового завдання

Про це, як передає КВ, йдеться в електронній петиції №22/235684-еп, розміщеній на офіційному інтернет-представництві Президента України Володимира Зеленського.

Петиція зареєстрована 17 жовтня 2024 року. Авторка звернення, Демінська Тетяна, просить Президента присвоїти звання Героя України (посмертно) Захиснику України сержанту Керничному Геннадію Руслановичу. Позивний «Вікінг».

«Геннадій народився 1997 р.н., в с. Слобода- Гулівська Барського району. Мав чітку громадянську позицію, був патріотом України, не на словах, а на ділі любив її, і вважав своїм обов’язком захищати», – зазначає ініціаторка.

Керничний приєднався до лав ЗСУ наприкінці 2014 року. Пройшов бої у Дебальцевому, Мар’їнці, Зайцевому, Щасті. Протягом служби отримав дві контузії, у 2019 втратив частину нижньої кінцівки. З 2022 року брав участь у обороні Макарова, Лютежа, Козаровичів, обороні, штурмі і зачистці Мощуна, Ірпеня, Бучі, Гостомеля. На Харківському напрямку був задіяний в обороні, штурмі і звільненні Прудянки, Супівки, Кочубеївки.

Десять місяців перебував у Бахмуті. Під час виконання завдань особисто організовував розвідувальні операції та здійснював проведення розвідки вихідних районів, маршрутів руху військ.

Керничний – майстер спорту з бойового самбо. Він брав участь у численних міжнародних спортивних змаганнях ветеранів. Відмовився від місця у збірній України до завершення повномасштабної війни.

Серед відзнак: нагорода «Зам мужність» ІІ-ІІІ ступеня, «За військову службу Україні», «За пролиту кров в боях за Україну», «За взірцевість» ІІ-ІІІ ступеня, «Іду на ВИ» І ступеня, «За воїнську доблесть», «Воля і мужність», «За оборону рідної держави», «Учасник АТО», «Учасник ООС», «За оборону Марянки», відзнака командуючого ОТУ «Південь, нагородна зброя Glock 17, Орден Покрови Козацтва, Почесна відзнака «За заслуги перед Вінниччиною».

«Генадій був відважним воїном, справжнім патріотом та захисником своєї Батьківщини. До останнього подиху він залишався вірним своїм побратимам, своєму народові та своїй Батьківщині. Відданий Військовій присязі на вірність Українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність, при виконанні бойового завдання 23 вересня пішов у вічність Герой, сержант Керничний Геннадій Русланович. Петиція – найменше, що можна зробити для вшанування його пам’яті», – закликають у петиції.

Читайте: Андрію “Джусу” Пільщикову присвоїли звання Героя України

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
09:00 Масштабного будівництва в столиці висотного житла фактично “під вікнами” башти №5 Київської фортеці може не відбутися завдяки старанням столичного адвоката Олександра Дядюка. Останній…
Ладо Гамсахурдія: “Грузію кремлю ніхто не подарує, крові ми не боїмося”
Ладо Гамсахурдія: “Грузію кремлю ніхто не подарує, крові ми не боїмося”
09:00 В цю суботу, 26 жовтня, в Грузії відбудуться вибори в парламент. Від результатів цих виборів залежить дуже багато, бо наразі Грузія перебуває під…
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Banner
QlU7mDx4