Суд арештував корпоративні права та майно колишнього депутата рф, власника Київського картонно-паперового комбінату

Суд арештував корпоративні права та майно колишнього депутата рф, власника Київського картонно-паперового комбінату

Ухвалою слідчого судді районного суду міста Києва за сприяння Бюро економічної безпеки (БЕБ) були заарештовані корпоративні прав та майно 25 об’єктів нерухомості підприємств в Україні, які належать власнику Київського картонно-паперового комбінату та колишньому депутату державної думи рф Володимиру Крупчаку. Вартість арештованого майна складає понад 1 млрд гривень. 

Про це KВ стало відомо з повідомлень прес-служб БЕБ та Офісу генерального прокурора. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначають у прес-службі БЕБ, співробітниками бюро було виявлено 9 підприємств, що контролювалися колишнім депутатом держдуми рф, полковником армії рф, які працювали на території України. Зокрема було викрито компанію, яка займається видавничою діяльністю та виробництвом паперових виробів в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Слідством встановлено, що службові особи ухилилися від сплати податку на прибуток та земельного податку, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету понад 132 млн гривень”, – передає прес-служба БЕБ. 

До того ж, детективи БЕБ встановили, що працівники компанії протягом 2019-2021 років, купували автівки, нежитлові приміщення та обладнання. Все це майно перебувало у власності іншої компанії та було під заставою у банку, за заниженими цінами. 

В Офісі генпрокурора наголошують, що за клопотанням прокурорів було накладено арешт на корпоративні права та 25 об’єктів нерухомості підприємств, які є одними з найбільших виробників паперу та картону на території України. Загальна сума арештованого майна становить понад 1 млрд гривень. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється детективами Головного підрозділу детективів БЕБ.

Посадовим особам комбінату інкримінують: умисне ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України; караються штрафом від 255 тис. гривень до 425 тис. гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна) та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 КК України; караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна). 

За даними видання “Економічна правда”, мова йде про власника Київського картонно-паперового комбінату Володимира Крупчака, який у 2004-2007 роках був депутатом держдуми IV скликання від “єдиної росії”.

Нагадаємо, у 2018 році Департамент земельних ресурсів КМДА пропонував столичній владі передати в оренду на 49 років 8 соток землі на березі озера біля річки Козинка у Голосіївському районі Києва Володимиру Крупчаку.

Читайте: В КГГА хотят передать 8 соток земли на берегу озера Крупчаку – миллионеру из списка Forbes

Фото: Олигарх Медиа

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4