У Курській області ЗСУ контролюють 82 н.п. і створили військову комендатуру

У Курській області ЗСУ контролюють 82 н.п. і створили військову комендатуру

На підконтрольній ЗСУ території Курської області рф створено українську Військову комендатуру. Загалом від початку операції на території Курщини наші війська просунулися по обороні противника на 35 км. Взято під контроль 1150 кв. км території, 82 населених пункти.

Про це КВ дізналася зі слів Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського на Ставці Верховного Головнокомандувача.

“Для підтримання правопорядку та забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях створено військову комендатуру, призначено її керівника – призначений генерал-майор Москальов”, – сказав Сирський у доповіді Президенту України Володимиру Зеленському на засіданні Ставки.

Едуард Москальов у 2022-2023 роках був командувачем угруповання Об’єднаних сил ЗСУ, пізніше був командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ “Одеса”. До повномасштабного вторгнення рф був начальником штабу – першим заступником командувача військ оперативного командування “Схід” Сухопутних військ ЗСУ.

За словами Сирського, на території Курської області “завершено пошук і знищення противника в населеному пункті Суджа і трьох інших населених пунктах”.

“Від початку поточної доби наші війська на окремих напрямках просунулися від 500 м до 1,5 км, відбили три контратаки противника, продовжують ведення наступальних дій. Загалом від початку операції на території Курської області наші війська просунулися по обороні противника на 35 км. Взято під контроль 1150 кв. км території, 82 населених пункти. Загалом ситуація контрольована”, – доповів Президентові Сирський.

Читайте: “Укрпошта” готова відкривати відділення у звільненій Суджі за умови гарантій безпеки та фінансування

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. 

Слава Героям!

Читайте: На службу до своїх лав запрошує 100 ОМБ ЗСУ

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4