Уряд призначив головою ДПЗКУ Дмитра Гапчича

Уряд призначив головою ДПЗКУ Дмитра Гапчича

Кабінет Міністрів України (КМУ) призначив Дмитра Гапчича новим головою Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ). 

Про це, як передає KВ, повідомив народний депутат України (фракція “Європейська Солідарність”) Олексій Гончаренко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Уряд призначив нового голову Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ). Ним став Дмитро Гапчич”, – йдеться в повідомленні Олексія Гончаренка.

Як повідомило інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”, Дмитро Гапчич закінчив Полтавський державний аграрний коледж управління та права, а також Харківський державний економічний університет. Кандидат економічних наук. Працював у центрі “Автоінформ”, агрохолдингу “Кернел”. З 2012 року очолював “Цукровий союз “Укррос” (дочірній актив агрохолдингу “Кернел”).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій: лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові та круп’яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії корпорації можуть зберігати 3,7 млн тонн зернових, включно з майже 2,5 млн тонн за рік сумарних потужностей із перевалки зернових вантажів на експорт в Одеському та Миколаївському портах.

В умовах воєнного вторгнення РФ функціонують 38 із 53 філій (72%) ДПЗКУ, з них 28 підрозділів здатні зберігати сільськогосподарські культури, 9 – переробляти їх і виробляти готову продукцію.

Нагадаємо, у березні цього року Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) домоглися екстрадиції до України колишнього голови правління ПАТ ДПЗКУ Петра Вовчука, який підозрюється у завданні понад 60 млн доларів збитків підприємству. 13 березня його екстрадували з Литви в Україну.

Читайте: З Литви екстрадовано ексголову правління ДПЗКУ Вовчука, підозрюваного у завданні мільйонних збитків

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4