Вночі сили ППО збили 71 “шахед”, на Київщині пошкоджено приватний будинок

Вночі сили ППО збили 71 "шахед", на Київщині пошкоджено приватний будинок

У ніч на 22 вересня  2024 року ворог атакував Україну двома ракетами та 80-ма ударними БпЛА типу “Shahed”. Збито 71 “шахед”, щ 6 ворожих безпілотників було локаційно втрачено. На Київщині внаслідок падіння уламків у двох районах загорілася трава, також пошкоджено один приватний будинок.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні командування Повітряних Сил ЗСУ та інформації КОВА.

“У ніч на 22 вересня 2024 року противник завдав удару двома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору ТОТ Луганської обл. та випустив по Україні 80 ударних БпЛА типу “Shahed” із Єйська та Курська – рф”, – повідомили в командуванні ПС.

Зазначається, що в результаті протиповітряного бою було збито 71 ударний БпЛА, ще шість безпілотників, внаслідок протидії РЕБ, локаційно втрачені.

Протиповітряна оборона працювала у Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Житомирській, Київській, Сумській, Полтавській, Херсонській та Миколаївській областях.

Як інформував начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, повітряна тривога на Київщині тривала майже 8 годин. 

“В регіоні працювали сили ППО. Є збиті цілі.Постраждалих немає. Влучання в об’єкти критичної та житлової інфраструктури відсутні”, – повідомив він. 

Також Руслан Кравченко додав, що в двох районах області внаслідок падіння уламків зафіксовано загорання трав’яного настилу та лісової підстилки. Пожежі ліквідовані. В одному приватному будинку пошкоджено двері, вікна, сонячні батареї та паркан.

Читайте: Удар рф авіабомбою по багатоповерхівці в Харкові: понад 20 постраждалих, серед них 3 дитини

Нагадаємо, КиївВладапродовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Banner
QlU7mDx4