Виконком Ірпеня не підтримав підвищення тарифів «Ірпіньводоканалу»

Виконком Ірпеня не підтримав підвищення тарифів «Ірпіньводоканалу»

В Ірпінській міській раді 24 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету на якій розглянули низку важливих питань, з-поміж яких і підвищення тарифу на воду. Зрештою виконком не підтримав новий тариф від КП «Ірпіньводоканал» до 63,92 гривень і абонплати до 20 гривень. Члени комітету запропонували доопрацювати питання тарифу і розглянути можливість його зниження. Викликало недовіру виконкому до нових тарифів, зокрема, відсутність даних про штат працівників та збитки через втрату об’єктів у Бучі та Ворзелі. 

Про це КВ дізналася із повідомлення інформаційного агентства ITV. 

“Сьогодні члени виконкому Ірпінської міськради не підтримали підвищення тарифів КП «Ірпіньводоканал» до 63 грн 92 коп. Також виконком Ірпінської міськради не підтримав підвищення абонплати КП «Ірпіньводоканал» до 20 грн”, – йдеться у повідомленні. 

Зокрема, агентство повідомило, що виконавчий комітет попросив доопрацювати питання і розглянути можливості запровадження нижчого тарифу. За це, зокрема, виступив перший заступник Андрій Кравчук. Ще на початку вересня КП запропонувало підвищити тариф удвічі — до 67,6 гривень. Проте під тиском робочої групи з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів  вдалося оптимізувати тариф до 63,92 гривень.

«Керівництво підприємства так і не надало інформацію про штатні розписи працівників КП із зазначенням прізвищ. У медіа та серед громадськості поширюється інформація про наявність так званих «мертвих душ» у штаті “Ірпіньводоканалу”. У структурі нового тарифу «Ірпіньводоканалу» 36% становить зарплата. Це викликає недовіру до показників підприємства. Тариф варто з часом підвищувати, але не в 2,5 раза і лише за умови, якщо керівництво КП надасть повноцінне фінансово-економічне обґрунтування», – заявив Андрій Кравчук.

Виконком Ірпеня не підтримав підвищення тарифів «Ірпіньводоканалу»

Про непрозорість діяльності КП «Ірпіньводоканал» заявила і секретар Ірпінської міськрад Анжела Макеєва.

“Громада досі не отримала від КП «Ірпіньводоканал» інформацію про суму збитків, завданих КП «Ірпіньводоканал» втратою через бездіяльність керівництва підприємства об’єктів у Бучі та Ворзелі. Також відсутня інформація, скільки бюджет Ірпеня недоотримав від непідписання договору на транспортування стоків з Бучанської громади до «Київводоканалу». Питання має бути доопрацьовано на відповідній комісії з обґрунтованості нових тарифів”, – заявила вона. 

Своєю чергою, мер Ірпеня запропонував у понеділок провести нараду на КП «Ірпіньводоканал», а члени виконкому запропонували доопрацювати питання на робочій групі.

Нагадаємо, що в Ірпінській громаді не вщухають дебати довкола можливого підвищення тарифів КП “Ірпіньводоканал”. Робоча група з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів таки підтримала рекомендовану вартість послуг КП в 63,92 гривні. Проте, на думку першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука, цей тариф є несправедливо високим. Він наполягає на необхідності детального аналізу штатного розпису підприємства, яке досі не було надано. Відкритим залишається питання і щодо фінансових втрат від передачі об’єктів водопостачання у Бучі та Ворзелі та відсутності договору з Бучею на транспортування стоків. 

Читайте: Питання підвищення тарифів на воду в Ірпені знову викликало суперечки у владі

Фото: imr.gov.ua

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
09:00 Столична міськрада затвердила цільову програму “Охорона та збереження культурної спадщини”, яка розрахована на період 2025–2027 років. На її реалізацію планується витратити 1,17 млрд…
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Banner
QlU7mDx4